Trenutak istine za Kecmanovića 1Foto: EPA-EFE/ LARRY W. SMITH

Posle velikog uspeha na Indijan Velsu, gde je stigao do četvrtfinala, oči ne samo srpske, već i svetske teniske javnosti uprte su u Majamiju u Miomira Kecmanovića.

Srpski teniser je za turnir na Floridi dobio naknadni poziv, takozvani „vajldkard“, baš zbog velikog iznenađenja koje je napravio u Kaliforniji (Indijan Velsu).

Kecmanović je na startu turnira u Majamiju lako u dva seta nadigrao letonskog tenisera Ernesta Gulbisa – 2:0 (6:2, 7:5). Doduše, Srbin je u ovom meču bio izraziti favorit pošto je Gulbis na čak pet prethodnih turnira redovno ispadao u prvom kolu, pokazujući da je potpuno van forme. U drugom kolu Kecmanović će igrati protiv malog poznatog tenisera iz SAD-a Frensisa Tijafoa, a početak je zakazan za subotu oko 16 časova. Od Kecmanovića se sada očekuje da na Floridi pokaže da uspeh sa Indijan Velsa nije bio slučajan i da je kadar za velike stvari.

U subotu će na teren i Filip Krajinović kome će na crtu izaći favorizovani Sten Vavrinka (meč takođe počinje oko 16 časova). Krajinović je u prvom kolu imao težak zadatak protiv Pjer-Igo Erbera koji je 49. teniser sveta. Međutim, iako je još uvek na 103. mestu ATP liste, Krajinović je favorita eliminisao u samo dva seta – 2:0 (6:4, 6:4). Vavrinka će mu sigurno biti još teži zadatak pošto je u ovoj godini zabeležio 11 pobeda i samo šest poraza.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je kao prvi nosilac turnira slobodan u prvom kolu. Đoković je tako svoj prvi meč protiv australijskog tenisera Bernarda Tomića odigrao noćas. Svoj meč je kasno sinoć završio i Janko Tipsarević koji je igrao protiv Roberta Bautiste Aguta. Teškog rivala imao je i Dušan Lajović, koji se borio protiv Japanca Keja Nišikorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari