Tri kluba bore se za plej-of 1Foto: Starsport

Poslednje kolo preliminarne faze Superlige, posle kojeg će se bodovi prepoloviti tako da će najboljih osam igrati plej-of, a isto toliko klubova plej-aut, na programu je danas (svi mečevi od 17 sati).

Crvena zvezda dočekuje poslednje plasirani Borac u nameri da zadrži šest, odnosno tri boda prednosti nad Partizanom, koji gostuje pretposlednjem Novom Pazaru, na čijem terenu nikada nije pobedio u elitnom rangu domaćeg prvenstva. Istovremeno, tri kluba (Javor, Čukarički, Spartak) pokušaće da se domognu osmog mesta, koje vodi u plej-of fazu. Zanimljivo je da svi igraju u gostima; Javor na terenu niškog Radničkog, Čukarički na Voždovcu, a Spartak u Lučanima protiv Mladosti.

U najboljoj poziciji je Javor, koji je nedavno Srđana Blagojevića zamenio Srđanom Vasiljevićem na mestu šefa stručnog štaba. Ivanjičani imaju bod prednosti u odnosu na Spartak, odnosno dva u poređenju sa Čukaričkim koji je u najnezavidnijoj situaciji. „Brđani“ zavise od rezultata u Nišu i Lučanima, a pritom su u obavezi da savladaju Voždovac, koji na veštačkoj travi na „krovu“ važi za negostoljubivog domaćina. U slučaju da Javor i Spartak završe „poravnati“, u plej-of će ići Subotičani, zbog boljeg međusobnog skora.

– Imamo jedan cilj, a to je pobeda, koja bi nas vodila u plej-of, uz negativne rezultate konkurenata – podvukao je Dragan Šarac, pomoćnik u stručnom štabu Čukaričkog.

Zvezdi će duel sa Borcem biti poslednji „pripremni“ pred večiti derbi u utorak (17.30), možda i presudnog karaktera kada je u pitanju osvajanje titule. Crveno-beli će nastupiti bez suspendovanog Frimponga, odnosno povređenih Ruiza, Anđelkovića i Milića.

– Sigurno će igrati Vujaklija… Držali su ga šest meseci da ne trenira i da ne igra, i mislim da ima razloga da zapne protiv njih – podsetio je trener Božović na neslavan raskid saradnje Borca i Vujaklije, napomenuvši da u plej-ofu prednost ima onaj koji je drugi, a ne prvi i da je psihološki pritisak na njegovim igračima do kraja prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari