Tri pobede do trofeja 1Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Košarkaško prvenstvo Srbije ulazi u očekivanu fazu, jer će kao svaki put od raspada državne zajednice sa Crnom Gorom, o tituli odlučivati večiti rivali Crvena zvezda i Partizan.

Počev od večerašnjeg duela u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“, gde će crveno-beli biti nominalni domaćini jedinom pravom oponentu u borbi za domaće trofeje.

Posle (ukupno) četiri pobede u osnovnom delu ABA lige i polufinalu ovog regionalnog takmičenja, crveno-beli su „papirnati“ favoriti, što im priznaju i u taboru kluba iz Humske, iako su crno-beli dobili jedan duel u ABA ligi i bili bolji u finalu nacionalnog Kupa.

– Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka nosi veliku motivaciju svakom sportisti. Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dečaka kad počne da se bavi sportom. Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmerili snage i sa kojim se odlično poznajemo. To što su oni osvojili prsten ABA lige, a mi pehar u Kupu Srbije, ne znači da će u predstojećim mečevima biti manje želje, energije i žara. Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski – rezonuje Partizanov trener Andrea Trinkijeri, koji Zvezdinim adutima smatra njeno lakše polufinale i publiku.

– Crvena zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, imala par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom. Mi smo ciljeve koje smo jesenas postavili ispunili, prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sledeće sezone, su nam dala određene pokazatelje. To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše na borbu, znamo kake obaveze nosi igranje u dresu Partizana i pružićemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove našij navijača kaže italijanski stručnjak.

Ognjen Dobrić nada se da će crveno-beli nastaviti šampionski niz.

– Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu – kaže košarkaš Zvezde.

Svi osvajači KLS – trka u dvoje

2006/2007. Partizan (3:1)

2007/2008. Partizan (3:1)

2008/09. Partizan (3:2)

2009/10. Partizan (3:0)

2010/11. Partizan (3:0)

2011/12. Partizan (3:1)

2012/13. Partizan (3:1)

2013/14. Partizan (3:1)

2014/2015. C. zvezda (3:0)

2015/16. C. zvezda (3:1)

2016/17. C. zvezda (3:0)

2017/18. C. zvezda (3:0)

* u zagradi je rezultat finalne serije

Raspored mečeva

ponedeljak, 10. 6.

Crvena zvezda – Partizan 18.00

sreda, 12. 6.

Partizan – Crvena zvezda 19.00

subota, 15. 6.

Crvena zvezda – Partizan 18.00

ponedeljak, 17. 6.

Partizan – Crvena zvezda 18.00

četvrtak, 20. 6.

Crvena zvezda – Partizan 18.30

* igra se u tri pobede

Tomić: Nema favorita

– Sledi nam novi derbi, u kojem nema favorita, jer su to uvek specifične utakmice. Kompletni smo, trenirali smo prethodnih dana dobro, ovo je kraj jedne vrlo naporne sezone u svakom pogledu i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u našim nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas – poručio je trener crveno-belih Milan Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari