Trinkijeri: Treba nam mudrosti 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana poraženi su u „večitom“ derbiju u tesnoj završnici (86:92), utakmica nije bila takmičarski presudna za crno-bele jer takva bi trebalo da bude ona u nedelju protiv Budućnosti, a meč u Bolonji protiv Virtusa izgleda kao „nešto između“.

Naime, pobeda u Bolonji bila bi i overa plasmana u Top 8 Evrokupa, ali bi moguće i donela prednost domaćeg terena do kraja ovog takmičenja. Ali bi i poraz manji od 18 poena razlike takođe uz pobedu nad Trentom u poslednjem kolu značio plasman u četvrtfinale.

Partizan je u derbiju imao veoma dobre procente šuta iz igre, presudili su, što je potvrdio i trener Andrea Trinkijeri, slobodna bacanja i skok.

Dešavalo se već ove sezone da crno-beli sa linije penala imaju problema, ali čak osam promašenih u meču sa velikim brojem prekida je zaista previše.

Ono što Trinkijerija treba još više da zabrine je prevlast Zvezde u skokovima, crveno-beli su ih imali 12 više i čak 14 ofanzivnih, a to se ove sezone Partizanu nije dešavalo.

Za brigu je i prilična dezorijentisanost Rašona Tomasa, koji posle povratka iz povrede nikako da se i malo približi partijama koje je pružao na početku sezone.

Utakmica u Bolonji je za crno-bele trenutno bitnija, a protivnik će sigurno biti izuzetno naoštren da se revanšira za ubedljiv poraz u Beogradu (99:81) u utakmici koja se čak za goste i dobro završila jer je Partizan sve vreme bio dominantan.

Bila je to verovatno i najbolja utakmica crno-belih ove sezone, a Bolonjezi će imati i imperativ pobede, jer bi u slučaju po njih negativnog ishoda u poslednjem kolu u Istanbulu protiv Darušafake morali da traže prolaz u Top 8.

U Beogradu ih je Partizan iznenadio odličnom odbranom na njihovim glavnim polugama Teodosiću i Gemblu, te ubitačnom igrom u tranziciji.

Najbolju utakmicu u crno-belom dresu odigrao je Tori Volden (23 poena, pet od osam za tri), uz odličnog Gordića (22). Partizan je tada u prvom delu dao čak 62 poena, a na meču postigao 14 trojki.

Andrea Trinkijeri naglašava veliko poštovanje za ekipu Virtusa i njenog trenera Sašu Đorđevića.

„Još jedna velika utakmica je pred nama, meč koji može dosta toga odlučiti po pitanju plasmana u našoj grupi. Virtus je prvi favorit celog takmičenja, veliki tim i klub.

Moramo da se pokažemo u najboljem svetlu i da pokažemo veliku dozu mudrosti“, rekao je Trinkijeri.

Plejmejker Nemanja Gordić je izjavio da ekipa putuje u Bolonju sa velikim ambicijama.

„Virtus je sjajan tim sa puno iskusnih igrača i nisu slučajno glavni favorit za osvajanje Evrokupa. Ipak, mi verujemo u naše snage i nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu“, rekao je Gordić.

Kažnjeni 10.000 evra za Darušafaku

Košarkaški klub Partizan novčano je kažnjen zbog ispada navijača na meču sa Darušafakom u četvrtom kolu Top16 faze Evrokupa. Partizan će morati da plati 10.000 evra jer su njihove pristalice ubacivale tvrde predmete u teren na meču u hali „Aleksandar Nikolić“ protekle srede. Partizan je dan posle utakmice objavio da će podneti krivične prijave protiv NN lica i od istražnih organa zatražio da se otkriju počinioci prekršaja. Partizan će, dakle, protiv Trenta u poslednjem kolu imati podršku navijača.

Na Budućnost za 200 dinara

Ulaznice za utakmicu Partizan – Budućnost koja će se odigrati u nedelju u 18.00 u beogradskoj Areni puštene su u prodaju.

Karte za za Nivo 400, koštaju 200, za Nivo 200 – 500 , a za parter 1.000 dinara. Deca do 14 godina mogu da prisustvuju utakmici besplatno u pratnji odraslih, uz preuzetu besplatnu kartu. A deci do 7 godina ulaznica nije potrebna, s tim da sede roditeljima u krilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari