Trinkijeri: U ludom ritmu 1Foto: STARSPORT

Treće kolo ABA lige obeležiće susret Partizana, ohrabrenog perfektnim skorom u Evrokupi, i Mornara, koji je nastup u regionalnoj ligi počeo bez poraza.

Oba tima očekuju težak meč te da će pobednik u Topolici biti neizvestan do samog kraja kao u nekim od prethodnih susreta.

Pred polazak na put, trener Parnog valjka Andrea Trinkijeri tražo je od svojih igrača „koncentraciju, disciplinu u napadu i odbrani, požrtvovanost“.

– Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakimca je pred nama. Mornar u svom sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam, jako im je teško parirati…- rekao je Trinkijeri, čija će ekipa na kraju naredne nedelje podvući crtu od sedam gostovanja na devet mečeva.

Krilni centar crno-belih, Stefan Birčević, zna kako je igrati u punoj Topolici.

– Sećam se pre tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali su i onda imali dobar tim i sjajnu publiku. Pobedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao pred kraj utakmice, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sutra biti veoma teško, tim pre što je Mornar i ove godina sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila – poručio je Birčević.

Na drugoj strani trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević blagu prednost daje svojim protivnicama jer veruje da su bolje uigrani.

– Najlakše je pripremiti takve mečeve, u kojima su nepotrebni motivacioni govori. Što se tiče drugog dela, strategije, sigurno je da je Partizan u prednosti, iz prostog razloga što su njegovi igrači više vremena proveli zajedno. Rezultati pokazuju da su uigrani i da su spremno dočekali sezonu, što se ne može za nas reći – objasnio je Pavićević.

On je dodao da ekipa još nije odradila kompletan trening sa svim igračima, pošto su se na odsustva zbog reprezentativnih obaveza nadovezale povrede i bolesti.

– Rekao bih da kaskamo za ostalim ekipama. Ipak, nadam se da ćemo se ‘skupiti’ za ovu utakmicu i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Znamo odakle nam preti opasnost. Partizan je ekipa sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača i odlično vođena od strane trenera Trinkijerija – dodao je trener Mornara.

Za razliku od Pavićevića, Uroš Luković koji je proveo jednu sezonu u Partizanu, veruje da Barani mogu do pobede.

– Iskreno, očekujem pobedu. Dobro smo počeli sezonu u ABA ligi i volio bih da nastavimo taj niz. Jeste da je Partizan jak, ima svoj poznati sistem ali ne vidim razlog zašto ne bi pobedili – poručio je Luković.

Partizan i Mornar sastali su se do sada šest puta u regionalnoj ligi i imaju ujednačen međusobni skor.

Bjelica očekuje veliki naboj

Košarkaš Mornara Milko Bjelica rekao je da njegova ekipa posle dve vezane pobede u ABA ligi bila u dobrom ritmu, ali da je onda usledio poraz u Rigi. „Očigledno je putovanje ostavilo traga. Mislim da imamo dovoljno vremena da se pripremimo za meč s Partizanom i da se u najboljem svetlu prikažemo barskoj publici. Naboj će biti veći nego na drugim utakmicama, s obzirom da dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi, ali goste ćemo dočekati maksimalno spremni“, rekao je Bjelica.

Trifunović se vratio iz Mege

Košarkaški klub Partizan saopštio je ovog petka da mladi košarkaš Uroš Trifinović nije više na pozajmici u Mega Bemaksu, gde su ga poslali kako bi imao prostor da se razvija. Crno-beli podsećaju da su u letnjem prelaznom roku Mega i Partizan postigli dogovor o ustupanju Uroša Trifunovića na jednu takmičarsku sezonu, smatrajući u tom trenutku da je to najbolje rešenje za njegov dalji razvoj. Partizan je dodao da se u trenutku razmatra šta je najbolje rešenje Trifunovića, kao i da će javnost o odluci biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari