Ne dešava se često da sva trojica košarkaša iz Srbije igraju za svoje timove u istoj NBA noći, kao što je bilo na prelazu između srede i četvrtka, kada su pored standardno odličnog Nikole Jokića na parketu određeno vreme, s manje ili više uspeha, proveli Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

Svetla američke košarkaške pozornice bila su, naravno, uperena u Jokića, jer je najmlađi iz trilinga naših reprezentativaca nastavio sa tripl-dabl učincima. Prvi februarski upisao je protiv Atlante, ali 18 poena (dve trojke), 15 skokova i tri asistencije u 34 minuta neverovatnog krilnog centra iz Sombora nisu bili dovoljni njegovom Denveru da izbegne poraz na ovom gostovanju (117:106). Negetsi su platili ceh lošoj odbrani, naročito u prvom poluvremenu, zbog čega se polako topi njihova prednost u odnosu na najbliži im Portland, koji s istim brojem pobeda i jednim porazom više takođe pikira osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, odnosno prolaz u plej-of najjače košarkaške lige na svetu.

Njegovi zemljaci nisu ni izbliza tako važni za igru njihovih ekipa, takva im je i minutaža, ali su zato ovog puta imali razloga za slavlje. Bjelica je ubacio svega tri poena i zabeležio jednu asistenciju tokom 15 minuta, međutim Minesota je iznenadila Toronto (115:112), dok je Marjanovićev Detroit „pregazio“ LA Lejkerse (121:102), čemu je srpski gorostas doprineo sa četiri poena, istim brojem skokova i jednim dodavanjem za koš, za četiri dobije minuta.

Iste noći, po srednjeevropskom vremenu, Klivlend je „uništio“ Indijanu (132:117), a četvrta uzastopna pobeda mu je, u kombinaciji sa porazima Bostona i Toronta, samo učvrstila lidersku poziciju u Istočnoj konferencije, gde je Majami nastavio fantastičnu nisku uspeha. U Milvokiju su ubedljivo dobili istoimenog rivala (88:106), za 12. trijumf u nizu, koji je počeo baš posle poraza na istom mestu 14. januara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari