Trka dobrote za Petnicu 1Foto promo

Beogradski polumaraton drugi put će biti održan u glavnom gradu Srbije (30. septembar), ovaj put pod sloganom „Trka dobrote“.

Cilj ovogodišnje trke biće da se prikupe sredstva koja će biti donirana Istraživačkoj stanici Petnica.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je bitno kroz trčanje poslati poruku o zdravom načinu života.

– Naš grad je poznat kao grad dobročinstva, ali je ova trka još jedan način za promovisanje takvog ponašanja. Želimo da ta poruka ostane među sugrađanima, da ih podseća na važnost fizičke aktivnosti. Uostalom, 30 minuta trčanja dnevno garantuje zdravstveni boljitak više nego bilo šta drugo, to vam ja kao lekar kažem. Pored svega toga želimo da pošaljemo još jednu poruku, a to je da hoćemo da pomognemo Petnicu i ustanove sličnog tipa – rekao je Radojičić.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić je zahvalio gradu Beogradu na dugogodišnjoj podršci i rekao da je za trku trenutno prijavljeno 2.900 takmičara, ali da prijavljivanje i dalje traje.

–  Svetski rekorder u trci na 400 metara sa preponama Kevin Jang je bio promoter Beogradskog maratona i tada je rekao da nikada nije video toliko dobru atmosferu i pozitivne vibracije. Privodimo pripreme kraju i sigurno je da će sve biti spremno za početak trke – rekao je Nikolić.

Direktor Istraživačke stanice Petnica Vigor Majić istakao je prijatno iznenađen što je ta institucija izabrana u okviru „Trke dobrote“.

– Petnica najvećim delom živi od donacija, sponzora, fondova i dobre volje pojedinaca i preduzeća – naglasio je Majić.

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma Veran Matić rekao je da je gajenje „solidarnosti, humanosti i plemenitosti“ veoma bitno i da je dobro što je „Vlada Srbije prepoznala važnost filantropije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari