TSC opet izašao na kraj sa Radničkim, a Lalatović ponovo potkačio Lazetića 1Photo:Nenad Mihajlovic

Fudbalska utakmica u Bačkoj Topoli imala zanimljivo „treće poluvreme“.

Golovima Ifeta Đakovca u 1 i Luke Ilića u 67. minutu, domaći TSC savladao je Radnički iz Niša – 2:0 i sa trećeg mesta na tabeli otišao na tromesečnu zimsku pauzu u Superligi Srbije.

A, kako je isti tim slavio i u niškom duelu ova dva kluba (0:3) nema dileme oko toga ko je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa, pogotovo što poraženi na „raspust“ odlaze sa 13. pozicije.

„Što se tiče utakmice ušli smo u nju lošu. Primamo gol iz našeg poseda lopte gde Etongu ima pas i daje loptu protivničkom igraču u noge i primamo gol. Posle toga je mislim utakmica bila ravnopravna. U drugom delu smo nakon tri izmene mogli da se vratimo u utakmicu, imali smo dobru šansu.

Da je Štulić postigao gol utakmica bi otišla u drugom pravcu. Nakon toga crveni karton i protiv ovakvog TSC-a je teško igrati. Drugi gol ponovo naš posed i loš pas na ivici kaznenog prostora. Do tog crvenog kartona smo bili dobri i imali šanse da izjednačimo, eto, nismo uspeli, TSC je bio dominantniji“, glasio je očekivaniji deo konferencije za medija trenera gostiju Nenada Lalatovića.

Ostatak su bile nove prozivke Sudijske komisije Fudvalskog saveza Srbije i kolege Žarka Lazetića, uz pominjanje nekih gorkih ličnih iskustava iz skorije prošlosti, sa starom tvrdnjom da su on i Radnički na meti arbitara. A neki, poput stratega TSC-a, povlašćeni,

„Prišao mi je jedan od sudija i rekao da se smirim, da će morati da me isključe na bilo koju moju reakciju, takvo je naređenje. Gospodin Filipović je rekao sudijama na predavanju u Pazovi da kada gospodin Lalatović napravi reakciju, da me isključe.

Prosto takve stvari se dešavaju u srpskom fudbalu da jedan trener ima svu slobodu i da prigovara sudiji a da drugi ne sme da kaže ništa. I na prvu moju reakciju mi prilaze i kažu da će me isključiti da imaju naređenje, ali nema veze“.

Mada se obično oba trenera nalaze na istoj konferenciji za medije, samo govore u različito vreme, Lazetić nije delio prostoriju sa drugim stručnjakom.

„Ja spuštam loptu, a Lazetić je diže. Lako je to kad ti jedan brat sedi u fudbalskom Savezu (aluzija na Nikolu lazetića, direktora mlađih selekcija FSS, prim. aut), pa ga se sve sudije plaše a on ovde trener. Ja pokušavam da budem fin“, smatra Lalatović, poznat po jakom temperamentu i verbalnim ratovima sa raznim faktorima u domaćem fudbalu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari