TSC poklekao protiv Vest Hema u samom finišu: Nada za srpskog viceprvaka izvire iz poraza Olimpijakosa u Frajburgu 1Foto: Starsport

U poslednjem kolu fudbalske Lige Evrope, 14. decembra, srpski vicešampion TSC biće gost grčkog velikana Olimpijakosa.

Ići će u Pirej s kakvom-takvom nadom jer ima teorijsku šansu da pobedom bude treći u grupi i tako da prezimi u Evropi, seleći se u Ligu konferencije, trećestepeno takmičenje UEFA.

U igri ga je održao poraz crveno-belih protiv Frajburga u Nemačkoj, koji je bio ubedljiv – 5:0. Na Evropa park stadionu tako se proveo i TSC. Frajburg je opet imao trostrukog strelca, Mihaela Gregoriča, budući da je sva tri gola u njegovoj pobedi u Bačkoj Topoli (3:1) dao italijanski napadač Vinčenco Grifo.

Iz vojvođanske ravnice tri boda je odneo i engleski premijerligaš Vest Hem, koji je učesnik Lige Evrope kao pobednik Lige konferencije u prošloj sezoni. Domaćin mu je odolevao, pokazao mu je zube, borio se ravnopravno, ali je ipak poklekao. Na izdisaju utakmice, u 89. minutu, pobedonosni pogodak za tim škotskog trenera Dejvida Mojesa, jedini na meču, postigao je Čeh Tomaš Souček. Na centrašut se iskrao u odbrani domaćina i nogom matirao Ilića.

I da je ostalo 0:0, TSC bi bio u istoj situaciji za poslednji duel. Ostao je na jednom bodu i to upravo u susretu kod kuće s Olimpijakosom (2:2), koji ima četiri.

U prvom poluvremenu Vest Hem je imao loptu u nogama mnogo više od svog domaćina, ali nije uputio nijedan šut u gol. TSC je stvorio dve prilike preko Milovanovića i Ćirkovića.

U nastavku kao da je i jednima i drugima odgovaralo da se završi remijem, ali su i jedni i drugi priželjkivali da se desi kiks koji bi im doneo pobedu. Igralo se strpljivo i bez rizika. Sreća se osmehnula gostima, koji u poslednjem kolu, u neposrednom duelu s Frajburgom na Olimpijskom stadionu u Londonu, odlučuju o prvom mestu u grupi. Oba tima su skupila po 12 bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari