Turci blizu još jednog predstavnika u Evroligi 1EPA-EFE/Maciej Kulczynski

Turk Telekom je prvi finalista Evrokupa. Puleni Erdema Džana, u napetoj završnici, savladali su Prometej (74:76) došavši u poziciju da se bore ne samo za titulu već i mesto u Evroligi naredne sezone.

Turk Telekom je praktično napravio „brejk“ s obzirom na to da je Pormetej savladao u Letoniji. Ukrajinski klub zbog rata u njihovoj državi, privremeno se izmestio u Rigu, u kojoj je ove seozne beležio impresivne rezultate u Evrokupu.

Pobedom, ekipa iz Ankare došla je u priliku da se trijumfom u finalu plasira u Evroligu naredne sezone i tako se pridruži turskim velikanima Fenerbahčeu i Efesu.

Domaćin je odlično startovao, rešio je prvu četvrtinu u svoju korist sa 11 poena prednosti, međutim, gosti su predvođeni odličnim centrom Tejlorom Džonsom uspeli da naprave preokret i do poluvremena naprave prednost od tri poena.

Sve do pred kraj utakmice, Turk telekom je imao kontinuiranu prednost koja je iznosila i sedam razlike, međutim, u samom finišu trojkom Di Džej Stivensa Prometej je poveo.

U poslednjih šezdeset sekundi igralo se na posed razlike, na desetak sekundi pre isteka 40. minuta ekipa iz Ankare povela je sa dva poena razlike. Prometej je imao napad za produžetak ili pobedu, međutim, iskusni plej Toni Tejlor ispostavio se junakom trijumfa gostiju tako što je izblokirao Stivensa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džerijan Grent sa 19 poena, Aksel Butej je dodao 16, a Toni Tejlor 15. U timu Prometeja je najviše poena ubacio Đan Kalvel – 19.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari