Pablo Laso završio sa Efesom, u "flertu" sa Bajernom 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Španski stručnjak na ceni; tražen je sa više strana, ali je najbliži selidbi u Minhen.

Dosta se pisalo o tome da je Pablo Laso bio prvi izbor Panatinaikosa za mesto šefa struke od naredne sezone.

Vremenom se ispostavilo da su takve pretpostavke bile netačne, međutim, uskoro je tema prebačena na teren Efesa. S obzirom na to da se Ergin Ataman dogovorio sa Panatinaikosom, klupa poslednjeg dvosturkog osvajača Evrolige ostaće upražnjena od juna.

U Istanbulu su naznačili da je prioritet razgovor sa Lasom, međutim, pregovorio na kraju nisu uspešno i okončani.

Sledstveno tome, priliku želi da iskoristi Bajern, koji će se u junu rastati sa Andreom Trinkijerijem.

Italijan je trener Bajerna od 2020. godine i odlaska iz Partizana, ali kako je rastanak sa Bavarcima na kraju sezone izvestan, gotovo izvesno ustupiće mesto 55-godišnjem Špancu.

Bajern je tokom evroligaškog dela sezone bio opterećen povredama ključnih igrača što se odrazilo i na rezultat u najelitnijem takmičenju. Bavarci su ostvarili svega 11 pobeda, okončavši ligaški deo sa čak sedam uzastopnih poraza.

U poslednje vreme se sve više piše da je fudbalski klub spreman da pomogne košarkaškom kako bi u narednoj sezoni imao još veći budžet dovoljan za projekat koji bi mogao da zaintrigira Pabla Lasa, dovstrukog osvajača Evrolige sa Realom.

Španac je prošlog leta napustio Madrid jer u klubu nisu želeli da sa njim produže saradnju nakon što je početkom juna doživeo infarkt.

Dve strane su na neslavan način okončale saradnju koja je trajala punih 11 godina i bila više nego berićetna sa 21 osvojenim peharom.

Laso je po šest puta osvajao ligu, Kup i Superkup, uz pomenute dve titule u Evroligi, odnosno trofej FIBA Interkontinentalni Kup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari