U derbiju kola ABA lige Partizan dočekuje Cedevitu (19.00) 1Ilustracija (arhiva)Foto: KK Partizan

Derbi kola ABA lige biće odigran u hali „Aleksandar Nikolić“, zahuktali Partizan dočekuje Cedevitu, direktnog rivala u borbi za plej-of.

Crno-beli su u prvom kolu iznenadili protivnika u Zagrebu (87:84), ali se i pobeda u revanšu nameće kao svojevrsni imperativ. Cedevita trenutno ima trijumf više od Partizana pa bi dva boda značila i prednost „za prsa“ 10 kola pre kraja regularne sezone Nakon poraza u derbiju od Crvene zvezde, Partizan je vezao dve pobede, protiv Igokee i FMP-a, dok Cedevita ima niz od pet trijumfa. a i ona je poslednji put u regionalnom takmičenju izgubila od crveno-belih.

Partizan sa Cedevitom ima negativan skor u ABA ligi, dobili su 10, a izgubili 14 utakmica. Na domaćem parketu, crno-beli su bili ubedljivi (8-2). Po statističkim kategorijama ekipe su uglavnom izjednačene, Partizan će pokušati da nastavi trend smanjivanja broja izgubljenih lopti i što više poena iz tranzicije, što vodi visokom procentu šuta za dva poena.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri još je posle pobede nad Turk Telekomom utakmicu protiv Cedevite proglasio do sada najtežom u sezoni. Na osnovu svog iskustva zna da je meč posle neke velike i važne pobede, te fizičkog i emotivnog pražnjenja najteži za pripremu. Rekao je tada Trinkijeri i da se ta utakmica dobijala u glavama u sredu uveče, a ne večeras.

„Cedevita je odlična ekipa, veoma iskusna, sa najboljom bekovskom linijom u ligi. Moj nekadašnji igrač i veliki prijatelj, Slaven Rimac, radi fenomenalan posao u Zagrebu i biće nam izuzetno teško. Pred nama je veliki izazov da vežemo još jednu utakmicu u kojoj ćemo ponoviti dobru koncentraciju od srede i meča sa Turk Telekomom“, rekao je Trinkijeri.

Slično kao trener razmišlja i krilo crno-belih Bondža Si.

„Moramo da sačuvamo fokus tokom cele utakmice. Cedevita igra veoma dobro u poslednje vreme i sigurno želi da nam se revanšira za poraz u prvom kolu. Sa druge strane, mi želimo da ponovimo dobru igru od srede i pokušamo da budemo još bolji“.

Zvezda gostuje u Zagrebu probuđenoj Ciboni. Trener Milan Tomić poziva na maksimalni oprez.

„U dobroj su formi, pobedili su Budućnost prošle nedelje i ovoj utakmici moramo da priđemo sa maksimalnim oprezom. U pitanju je čvrsta, homogena ekipa, u kojoj se nalazi nekoliko vrlo iskusnih igrača, koji znaju da preuzimaju odgovornost kada je potrebno. Imamo i problema sa sitnim povredama nekolicine igrača, pa ću o konačnom sastavu koji će igrati u Zagrebu odlučiti neposredno pred utakmicu“ rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić podseća da je Cibona u dobrom momentumu nakon dve vezane pobede nad Krkom u Novom Mestu i Budućnosti u Zagrebu.

„Imaju iskusnog trenera, i iskusne igrače koji su nosili ekipu protiv Budućnosti prošlog vikenda. Ljubičić, Markota, Rozić, sve su to igrači koji odlično poznaju ABA ligu. Imamo i mi naše ambicije, prvi deo sezone u regionalnom takmičenju smo odradili bez greške, i želimo tako i da nastavimo“, rekao je Lazić.

Raspored i tabela

Zadar – FMP

Cibona – Crvena zvezda 17.00

Partizan – Cedevita          19.00

Mega – Igokea   21.00

Nedelja

Mornar – Olimpija            17.00

Ponedeljak

Kina – Budućnost              18.00

 

Crvena zvezda   11-0

Budućnost          8-3

Cedevita              7-4

Mega    7-4

Partizan                6-5

Cibona  5-6

FMP       4-7

Zadar     4-7

Olimpija               4-7

Igokea  4-7

Mornar 3-8

Krka       3-8

Renfro pojačava Partizan

Aleks Renfro, trenutno košarkaš španske Manrese blizu je dogovora sa Partizanom. Partizan odavno traži pojačanje na poziciji „jedan ili dva“ i prema pisanju specijalizovanog srpskog košarkaškog sajta „Basketballsphere“, Renfro će uskoro zadužiti crno-belu opremu. Ove sezone je odigrao 12 mečeva u ACB ligi i prosečno beležio 14,5 poena i 5,8 asistencija, uz 18 indeksnih poena. U karijeri je promenio mnogo klubova, a široj košarkaškoj javnosti je postao poznat u dresu Albe pre nekoliko sezona. Posle toga je nosio dres Bajerna, Barselone i Galatasaraja, odnosno Manrese.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari