U derbiju superligaškog kola posrnuli Partizan čeka stabilizovanu Vojvodinu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Potencijalno najzanimljiviji meč ovog fudbalskog vikenda u Srbiji, između Partizana i Vojvodine, zatvoriće 15. kolo Superlige, a od ishoda nedeljnog derbija beogradskih crno-belih i novosadskih crveno-belih najviše strepe navijači domaćina iz Humske.

Kako i ne bi kada je njihova ekipa vezala tri remija, pa je ti kiksevi zajedno sa pređašnjim drže na ogromnih 13 bodova razlike u odnosu branioca titule i „već viđenog“ šampiona Crvenu zvezdu.

Na limitiranom sastavu osvajača poslednjeg nacionalnog Kupa veliki je rezultatski i psihološki pritisak, čiji teret nije olakšao ni odlazak trenera Miroslava Đukića i dolazak Zorana Mirkovića, a da stvar bude teža „lale“ već godinama nisu laka prepreka „parnom valjku“, šta više iz poslednja dva duela su jednom izašli kao pobednici a drugi put s pola „plena“. Ni gostima ove sezone ne cvetaju ruže, naprotiv, praksa čestih promena uprava, igrača i šefova stručnog štaba dovela ih je na razočaravajuće osmo mesto u ovom trenutku, ali žele da veruju da su kadri da iskoriste silne mane protivnikove igre i dopišu treći uzastopni trijumf u prvenstvu.

Superligaški novajlija Proleter je u seriji od pet dobijenih mečeva i igra kod kuće, tj na iznajmljenom terenu gradskog rivala Vojvodine, međutim to ne oduzima Crvenoj zvezdi ulogu favorita u subotnjem duelu na „Karađorđu“. S 13 pobeda u 14 kola, rezervnim timom jačih od mnogih prvih postava u našem šampionatu, dovoljno sreće i dosta spoljnih faktora na njenu ruku pokušaće da napravi slavljeničku uvertiru za drugo odmeravanja snaga sa Liverpulom u Ligi šampiona, sledećeg utorka u njenoj Ljutice Bogdana.

Radnički ima svoju računicu, pa Nišlije idu na noge Bačkoj s ciljem da ojačaju poziciju između večitih rivala. Čukarički je iskrizirao u poslednje dve utakmice, pa traži popravni protiv lučanske Mladosti, za ostanak na visokom četvrtom mestu. Napredak i Voždovac protiv svojih rivala jure drugu uzastopnu pobedu, kao potvrdu izlaska iz krize, dok bi ekipe iz donjeg dela tabele – Rad, Zemun, Bačka, Mačva, Radnik, Spartal i Dinamo (L) – sve dale da zaustave svoja posrtanja.

Raspored i tabela

subota

Proleter – Crvena zvezda              15.00

Radnik – Dinamo (V)        16.00

Mladost (L) – Čukarički   16.00

Bačka – Radnički (N)        16.00

nedelja

Zemun – Napredak          13.00

Rad – Spartak     16.00

Mačva – Voždovac           16.00

Partizan – Vojvodina       19.00

Tabela: Crvena zvezda 40, Radnički 31, Partizan 27, Čukarički 26, Proleter 23, Napredak 22, Mladost (L) 22, Vojvodina 21, Voždovac 15, Rad 14, Zemun 13, Bačka 13, Mačva 13, Radnik 12, Spartak 10, Dinamo (V) 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari