Teodosić u dresu Virtusa od oktobra 1Miloš Teodosić Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Miloš Teodosić doživeo je povredu stopala u prijateljskoj utakmici Srbije protiv Litvanije u Beogradskoj areni zbog čega je morao da propusti Mundobasket u Kini.

Prema informacijama koje stižu iz Bolonje, od strane rukovodećih ljudi Virtusa, njegovog novog kluba sa kojim je potpisao višemilionski trogodišnji ugovor, Teo bi trebalo da debituje za italijanskog velikana početkom oktobra. Prvenstvo Italije počinje već 24. septembra, utakmicom Pezara i Fortituda, dok će Aleksandar Đorđević dan kasnije sa Virtusom iz Bolonje ugostiti imenjaka iz Rima.

Publici u Bolonji, odmah na startu, predstaviće se Stefan Marković, koji je sličnu povredu doživeo u dva maha u prethodne tri-četiri godine, ali ne i Miloš Teodosić. On je imao zdravstvenih problema i tokom jedne i po sezone provedene u Los Anđeles Klipersima, pa i pre toga, u poslednjoj sezoni koju je odigrao u dresu CSKA (2016/17).

Luka Baraldi, sportski direktor Virtusa, saopštio je nedavno da bi sjajni plej trebalo da se vrati na parket početkom oktobra.

– Uskoro će biti potpuno spreman i na terenu. Neće biti u sastavu za prve utakmice, ali hoće od početka oktobra – rekao je Baraldi gostujući na italijanskoj televiziji TCR.

Virtus od 1. oktobra počinje i sa učešćem u Evrokupu u grupi sa Monakom Saše Obradovića, Andorom, Ulmom, Promiteasom i Makabi Rišonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari