U Gracu počinje EP u basketu 3x3: Srbija juri četvrto uzastopno zlato 1Foto: KSS

FIBA 3×3 seniorsko Evropsko prvenstvo u austrijskom gradu Gracu počinje danas, a traje do 11. septembra.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u sastavu: Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković, a upravo je ova ekipa osvojila zlato na Svetskom prvenstvu ove godine. Selektor je baš kao i tada Marko Ždero.

Srbija će se takmičiti u prvoj fazi u A grupi sa nacionalnim timovima Izraela i Slovenije. Prvi meč će basketaši Srbije će igrati danas od 15:25 sati protiv Slovenije, a zatim od 20:20 časova protiv Izraela.

Eliminacioni mečevi i borbe za medalje zakazani su za 11. septembar. U četvrtfinale prolaze po dve ekipe iz svake grupe, a grupa A ukršta se sa C grupom.

U B grupi su Litvanija, Austrija i Mađarska, u C grupi Letonija, Poljska i Crna Gora, a u D grupi Belgija, Holandija i Azerbejdžan.

Na prethodnom takmičenju održanom u Francuskoj trijumfovala je Srbija. U finalu su “Orlovi” savladali Litvaniju, dok je treće mesto zauzela Poljska. Inače, Srbija je na poslednja tri učešća na Evropskim prvenstvima osvajala zlato. To je pre Francuske učinila u Rumuniji 2018. godine, te u Mađarskoj godinu dana kasnije, pa je najuspešnija reprezentacija u istoriji ovog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari