U Istanbulu "otvorena vrata" 1Foto: STARSPORT

Rutinski su košarkaši Partizana u Trentu poslali poruku rivalima u grupi da u rekordno kratkom roku žele da kaparišu mesto u četvrtfinalu Evrokupa.

Konačnih 58:83 najbolja je ilustracija odnosa kvaliteta, ujedno i dokaz da je ubedljiv trijumf na startu Top 16 faze protiv Virtusa bio posledica konciznije, kolektivnije i u odbrani uigranije igre.

Na skoru 2-0, crno-beli bi u narednom kolu u Istanbulu mogli da naprave kapitalnu prednost u odnosu na najveće takmace Darušafaku i Virtus.

Na 47,6 odsto za tri poena, Partizan bi u gostima mogao da se nosi i sa daleko kvalitetnijim rivalima nego što je to bio Trento; po svim statističkim parametrima među najslabijim ekipama u Top 16 fazi. Ognjen Jaramaz je posle meča apostrofirao doprinos Nemanje Gordića koji je pokazao visok stepen profesionalizma i odanosti klupskim bojama.

– On je imao temperaturu dan pre utakmice, ali je izgurao rovit.

Nažalost, Redži nije mogao da igra, takođe je bio bolestan. Još jedna velika i sjajna pobeda, nastavljamo u dobrom ritmu. Imali smo sjajnu podršku sa tribina, došlo je više ljudi nego što sam očekivao. Što se podrške tiče, igrali smo ne baš kao kod kuće, ali smo imali bolju podršku nego domaćin – otkrio je Jaramaz trenutno zdravstveno stanje pojedinih igrača.

Novica Veličković će gostovanje u Trentu pamtiti po činjenici da je sa 471. nastupom u crno-belom dresu izjednačio rekord Petra Božića po broju utakmica odigranih za Partizan. Kao najiskusniji, kapiten Partizana osvrnuo se na naporan raspored utakmica u narednih pet dana.

– Mislim da sad i ona pobeda protiv Virtusa znači više. Nemamo ni odmora; u četvrtak smo sleteli u Beograd, već u subotu nas očekuje abaligaški meč, a u ponedeljak put u Istanbul. Uspeli smo da sačuvamo energiju i rasporedimo minute. Stvarno dobra utakmica od prvog minuta i to je to. Par igrača se osećalo slabije, malo sam se pribojavao toga, ali stvarno odlična pobeda. Timska – podvukao je Veličković podatak od 19 timskih asistencija ostvarenih u Trentu.

Inače, DŽejms Makadu, poslednje pojačanje crno-belih, debitovao je za Partizan u Italiji: za 7:26 ubacio je četiri poena, međutim s obzirom na kvalitet rivala, teško je bilo oceniti domet njegove uvodne partije.

Ne znam ni sam koja je u nizu

Nikola Janković odigrao je još jednu korektnu partiju; za 17:39 na parketu ubacio je devet poena, nanizao devet skokova, od kojih čak pet u napadu. U komentaru utakmice, centar crno-belih nije mogao da se seti koja je po redu bila pobeda Partizana ostvarena u Trentu. Računajući oba takmičenja, srpski velikan je u seriji od deset trijumfa: „Odlična pobeda za sve nas, odlično raspoređena minutaža, svi su dali svoj doprinos. Ne znam koja je ovo pobeda u nizu… Novice? Ne znam koja, ali znamo da je sledeća jako bitna i važna za nas. Čeka nas put, jedan dan spremanja za FMP i to je to“, naveo je Janković, rođeni Vranjanac koji je inače ponikao u FMP, a potom prešao u juniore Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari