U Lokomotivi je istina 1Foto: STARSPORT

U nok-daunu se nalaze košarkaši Partizana, faktički od starta sezone, koja je do sada, po svemu viđenom, potpuno razočaravajuća.

Odavno na konopcima, dok navijači odbrojavaju sekunde do definitivne predaje, crno-belima je posle poraza u Rusiji (74:67) naredni duel sa Lokomotivom u Hali sportova „Ranko Žeravica“ ostao kao poslednji za ostanak u ringu Evrokupa.

U suprotnom, lako bi moglo da se dogodi da tekuća takmičarska godina, bude samo još jedna koju su „pojeli skakavci“ od 2014. do danas.

Brojna „nedela“ počinila je aktuelna uprava Partizana zbog kojih, kao i sve prethodne, neće odgovarati pred sudom javnosti.

Toliko kadrovskih promašaja za tako kratko vreme čini se, nisu imale ni uprave u post Danilovićevoj eri, sa daleko manje novca i prostora za manevar.

Poslednje odluke, vezane za odricanje tandema plejmejkera Gordić-Miler-Mekintajer čini se da direktno idu na račun trenera Filipovskog, koji je time sasvim sigurno kumovao porazu u Rusiji, u meču od krucijalnog značaja za eventualni prolaz u Top 8 fazu Evrokupa.

U segmentima igre koji su direktno pod „ingerencijom“ plejmejkera, Partizan je naprosto kapitulirao u Krasnodaru.

Jesu crno-beli ostvarili solidnih 15 timskih asistencija, od kojih su Jaramaz i Pejdž iskreirali 10, kao dvojke, ali su ekipno izgubili čak 18 lopti.

– Za pobedu nam je trebalo više igrača u boljoj formi, ali nismo ih imali dovoljno da završimo utakmicu kako smo hteli – iskren je bio trener Partizana.

Nakon euforičnog debija protiv Trenta, prosečnost Džoša Perkinsa lako bi mogla da postane konstanta u igri bivšeg organizatora igre na Univerzitetu Gonzaga.

Kao jedini klasični plejmejker, Amerikanac je igrao svega 11:38 minuta i u tom periodu ostvario samo jednu asistenciju, uz tri poena.

Na prethodne dve utakmice takođe je bio vrlo prosečan, što bi indikativno samo dodatno moglo da oteža obrazloženje nesvakidašnjih poteza da usred sezone crno-beli uruče otkaze tandemu plejmejkera sa početka takmičarske godine.

Partizan je u seriji od četiri poraza na poslednjih pet utakmica.

Sa osam izgubljenih mečeva u regionalnim okvirima, mogućnost plasmana u plej-of svedena je na puku teoriju, a sličan epilog moglo bi da ima i bitisanje u Evrokupu ukoliko crno-beli naredne srede ne pobede Lokomotivu u Beogradu i to sa osam i više poena razlike, kako bi u eventualnom krugu sa Trentom i ruskom ekipom imali bolji skor od kluba iz Krasnodara.

U preostala tri kola, Partizan bi morao da trijumfuje minimum u dva navrata; gledano kroz istorijsku prizmu bilo je primera da su klubovi prolazili u četvtfinale sa skorom 3-3.

Prošle sezone je to uradio Uniks.

U sezoni 2018-2019 je u čak dve od četiri grupe TOP 16 faze za četvrtfinale bio dovoljan skor 3-3, međutim više je primera koji ukazuju na neophodnost pobeđivanja u sve tri preostale utakmice, jer sa 4-2 plasman u Top 8 bio bi gotovo siguran.

Milojević u Budućnosti

Posle ubedljivog poraza od Virtusa u Bolonji, Petar Mijović rešio je da podnese ostavku na mesto trenera Budućnosti. Prema pisanju Mozzartsporta njegov naslednik trebalo bi da bude Dejan Milojević, stručnjak koji se dokazivao, do ove sezone, na klupi Mege. Preuzimanje Budućnosti i nije neko veliko iznenađenje; popularni Miloje očigledno nije uspeo da dobije ponudu iz NBA koja bi bila u skladu sa njegovim željama da bude u prvom redu pomoćnika u stručnom štabu jednog kluba, s tim u vezi, u ugovoru potpisanom sa Podgoričanima do kraja sezone, uz opciju produženja saradnje, Milojević je tražio i upis klauzule prema kojoj bi u slučaju zadovoljavajuće opcije mogao automatski da ode u NBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari