U Londonu ispočetka uz "bonus" domaćih 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ni domaći Real ni gostujući Čelsi nisu napravili iskorak ka finalu Lige šampiona posle prvih 90 minuta svog dvomeča završenog remijem na „Alfredo di Stefanu“, samo engleski tim ima prednost jednog gola na strani (1:1), što bi bila sitna razlika i protiv puno manjih klubova od rekordnog osvajača „ušatog pehara“.

Opet, nije  isključeno da baš taj šut Kristijana Pulišića bude prevaga na kraju borbe dva od 12 nesuđenih dezertera iz takmičenja pod okriljem UEFA.

– Mogli smo i bolje da prođemo, mada nismo propustili previše šansi. Poremetio nas je njihov gol niotkuda, kada su dobili na samopouzdanju i otežali nam stvari u nastavku meča… Nije zanemarljiva ni ova prednost, odigrali smo dobru utakmicu i pozitivni čekamo revanš, ali svesni da smo daleko od završenog posla. Real je to, a 90 minuta mnogo vremena – smatra američki vezista hrvatskog porekla i Čelsijev strelac protiv „kraljevića“, dok trener „građana“ Tomas Tuhel žali za ispuštenim.

– Mislim da smo više zaslužili pobedu, šteta što nismo imali više smirenosti i vere u sebe, pa da već u prvom poluvremenu naplatimo bolju igru od našeg rivala, jer smo tada bili vrlo agresivni, kontrolisali smo stvari, opasno napadali… U drugom delu smo napravili previše tehničkih grešaka, izgubili na preciznosti, pojedinci su se umorili… Imamo novu utakmicu za trijumf i prolaz dalje – kaže Nemac.

– Želeli smo da ih pritisnemo visoko, jedan na jedan, ali kada to ne radite dobro protiv nekoga ko ne ostavlja puno prostora rivalu na svojoj polovini, a igra brzo i ima sjajne fudbalere, onda upadate u probleme…. Međutim, stvari su se okrenule na našu stranu u drugom delu meča, pa remi smatram pravičnim. I dalje smo „živi“ i želimo u finale – objašnjava Realov strateg Zinedin Zidan.

– Revanš će biti drugačiji od ove utakmice. Potrebno nam je da krenemo dobro od početka, mi vodimo priču, stvaramo i koristimo šanse – očekuje Marselo iz zadnje linije madridskog sastava.

Polufinale Lige Evrope

Viljareal – Arsenal             21.00

Mančester junajted – Roma        21.00

* revanši su 6. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari