U Majamiju se poklonili pred Jokićem: Vešt je košarkaš, pogađa teške šuteve 1Foto: AP Photo/David Zalubowski

Na gostovanju Majamiju, košarkaši Denvera popravili su učinak van Kolorada, tačnije, poravnali su ga na 14-14 (108:112). Nikola Jokić ponovo je bio najdominantniji igrač na parketu.

Odigrao je Denver neizvestan meč na Floridi. Jokić je naspram sebe imao jednog od dominantnijih centara u ligi, Bema Adebaja, ali je ponovo delovao nezaustavljivo.

Meč je završio sa 27 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Nakon utakmice, o načinu njegove igre govorili su najvažniji protagonisti na strani Majamija.

„Ne znam ni kako bih opisao to… Igra u svom stilu, polako, jako je strpljiv igrač. Jednostavno, dvostruki je MVP ove lige. Sa njim treba da igrate tako da mu ne ostavljate slobodan prostor, a to je zapravo najteži deo jer je toliko vešt košarkaš“, poručio je Adebajo, centar nigerijskog porekla, koji je izgubio sve direktne duele sa Nikolom Jokićem.

„Vidite kako razigrava saigrače. Svi koji ga ne čuvaju direktno moraju da budu spremni na njegova luda dodavanja. Kada ga čuvaš, moraš da ga teraš na teške šuteve, a stvar je u tome da on pogađa i to…“

Erik Spolstra, dvostruki NBA šampion sa Majamijem, uveren je da Jokić još uvek nije dostigao svoj igrački zenit.

„Rekao bih da on i dalje napreduje kao igrač. Ne znam dovoljno toga o njihovom radu kako bih govorio o detaljima, ali videli ste kako se snalazi u svim situacijama u reketu, verovatno je iskusio sve vrste odbrana na sebi u reketu, a ekipa radi toliko toga kako bi se našao na svakom delu terena. Ako mu oduzmeš reket, on bude na vrhu kapice ili na liniji za tri poena. Ako mu priđeš, odigra pik’n’rol… Ekipa će naći način da mu prosledi loptu, a on onda radi svoje, čita odbranu, radi sve što treba da bi probio do koša, doda ili šutira. Jednostavno, čita igru i to radi jako dobro“, analitičan je bio Spolstra.

Posle sinoćnjeg izdanja srpski centar postao je jedini igrač u poslednjih 35 sezona sa više utakmica u kojima je beležio bar 25 poena, deset skokova i pet asistencija, te minimum 85 odsto šuta iz igre, a da nije izgubio-prodao nijedan posed!

Denver je sada na vrhu Zapadne konferencije na skoru 40-18, šest pobeda više u odnosu na drugoplasirani Memfis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari