U Nemačkoj pričaju o "skandalu" u susretu Reala i Bajerna 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Trenutak koji je u 104. minutu utakmice Real Madrid – Bajern Minhen u revanšu polufinala Lige šampiona izazvao polemiku na terenu stadiona „Santijago Bernabeu“, dobio je odjek i u nemačkim medijima koji žale što je glavni sudija Poljak Šimon Marčinjak poništio gol De Lihta zbog ofsajda na zahtev linijskog sudije i bez puštanja da se napad završi.

– U trenutku udarca (De Lihta), Marčinjak je dunuo u pištaljku. Ofsajd? Asistent Listkijevič je podigao zastavicu. Umesto da se igra nastavi, sudija oduzima Bajernu šansu da izjednači i tako produži meč. Kakav skandal! – piše „SportBild“, glavni sportski medij u zemlji.

Maks Eberl, Bajernov sportski direktor, opisao je odluku kao „veoma čudnu i sumnjivu“.

– Sudija zviždi pre nego što je De Liht šutnuo, tako da VAR više ne može da interveniše. Tada je priznao svoju grešku. Ali ne možemo da to prihvatimo! Svi smo bili za nemačko finale, svi osim poljskih sudija! – rekao je on, piše katalonski list Mundo Deportivo.

– Noćna mora iz koje se ne treba probuditi – naslov je „Der Špigela“.

Nemački medij piše o sudiji.

– Bilo je kontroverzno apsolutno sve oko te odluke. Na malim ekranima nije bilo jasno da li je došlo do ofsajda. Zašto Marčinjak nije dozvolio da se igra nastavi, da bi VAR potom analizirao da li je ofsajd ili ne – navodi nemački medij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari