Čudesan preokret u Madridu, Real u finalu Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbaleri Reala plasirali su se u finale Lige šampiona, jer su u revanš meču polufinala na „Santijago Bernabeu“ pobedili Bajern rezultatom 2:1.

Prvi meč u Minhenu završen je rezultatom 2:2, pa će Madriđani 1. juna na Vembliju za trofej najboljeg tima u Evropi igrati protiv Borusije iz Dortmunda, koja je u utorak eliminisala PSŽ.

Real je napravio veliki preokret u finišu utakmice, jer su gosti iz Minhena od 68. minuta vodili pogotkom Dejvisa, da bi Hoselu golovima u 88. i 91. minutu doneo trijumf „kraljevskom klubu“.

Realu će ovo biti 18. finale i prilika da po 15. put osvoji trofej za najbolji klub na Starom kontinentu, dok će ekipa iz Dortmunda u svom trećem finalu pokušati da dođe do svog drugog pehara, nakon što je prvi osvojila 1997. godine.

Pre 11 godina, 25. maja 2013, Bavarci su na „Vembliju“ igrali protiv Borusije i od reprize „nemačkog finala“ delilo ih je samo nekoliko minuta, jer su vodili posle sjajnog gola Alfonsa Dejvisa.

Ipak, trener domaćih Karlo Anćeloti je u 81. minutu u igru je umesto Valverdea uveo Hoselua i 34-godišnji centarfor je sa dva gola u razmaku od tri minuta doneo Realu trijumf.

Kod prvog je iskoristio grešku golmana manuela Nojera, dok je drugi izazvao burnu reakciju klupe nemačkog kluba jer se čini da je prethodno bio ofsajd.

Međutim, sudija Marčinjak iz Poljske je posle konsultacije sa sudijama iz VAR sa sudijama iz VAR sobe odlučio da prizna gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari