Španac Rafael Nadal ubedljivo je najbolji teniser ove sezone, a ozbiljno „preti“ da bude i konačno najbolji na svetu. Sjajni Majorčanin nikada nije bio bliži mestu broja jedan i svrgavanju predugo neprikosnovenog Rodžera Federera. Najdominantnija vladavina jednog tenisera u istoriji sporta, duga 234 nedelje, od februara 2004.

Španac Rafael Nadal ubedljivo je najbolji teniser ove sezone, a ozbiljno „preti“ da bude i konačno najbolji na svetu. Sjajni Majorčanin nikada nije bio bliži mestu broja jedan i svrgavanju predugo neprikosnovenog Rodžera Federera. Najdominantnija vladavina jednog tenisera u istoriji sporta, duga 234 nedelje, od februara 2004. godine, mogla bi da bude okončana krajem sledeće nedelje po završetku Mastersa u Sinsinatiju. Pod uslovom da je kasno sinoć uspeo da osvoji Rodžers kup u Torontu (igrao protiv Nikolasa Kifera), razlika između dvojice tenisera danas će iznositi svega 300 ATP poena.
Nadal se nalazi u seriji od 27 uzastopnih pobeda, još od Mastersa u Hamburgu, posle čega je osvojio Rolan Garos, Kvins i Vimbldon. Jedini poraz u poslednjih 39 mečeva, Španac je doživeo u prvom kolu Mastersa u Rimu, koji je prethodio Hamburgu, a bio na programu posle Monte Karla i Barselone, gde je takođe bio pobednik. Dakle, Španac je osvojio sedam od poslednjih osam turnira, na kojima je nastupio.
– Kako se osećam? Osećam se kao učesnik Mastersa u Torontu. Trenutno sam ovde, a ovde se igra kvalitetan turnir, ne? Osećam se kao neko ko želi da pruži maksimum – u svom stilu skromno Rafael Nadal je odgovorio novinarima na pitanje da li računa da će uskoro postati svetski broj 1.
– Imam priliku da osvojim titulu u Kanadi. To je moj cilj. Ništa drugo. Ranking kaže da sam broj 2 i osećam se kao broj 2 – dodao je Španac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari