U Superligi od početka sezone smenjeno više trenera nego što ima klubova 1Igor Duljaj. Foto: Miroslav Todorovic/STARSPORT

Kraj još jedne superligaške nedelje i 27. kola doneo je i tri promene na trenerskim klupama.

Posle rastanka Novog Pazara sa Aleksandrom Stankovićem, trenerski ringišpli se nastavio dešavanjima u Lučanima i Subotici, pa je Mladost umesto Dragiše Žunića stigao Milorad Kosanović, dok je još nepoznato ko će preuzeti kormilo Spartaka posle odlaska Ljubiše Dunđerskog. Ostavkom dosadašnjeg stratega Plavih golubova stigli smo do 25. rastanka na superligaškoj sceni (račinajući i trenere za koje se odmah znalo da su privremena rešenja) u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Subotičani će pošto obelodane trećeg ovosezonskog šefa stručnog štaba se izjednačiti po promenama sa Partizanom, međutim ostaće prilično iza „lidera“ Radnika i Novog Pazara.

Publika u Surdulici i Novom Pazaru ove sezone je imala priliku da gleda svoje timove pod komandaom po pet stratega, a brzina trenerskog ringišpla tek za nijansu je sporija ove sezone u novosadskoj Mladosti i Radničkom iz Niša. Sa druge strane, reke svetle tačke predstavljaju TSC, Čukarički i Radnički 1923 koji su počeli sezone sa stratezima koji su i sada na kormilima timova. Žarko Lazetić ostvario je kontinuitet u Bačkoj Topoli kakvim ne može da se pohvali niko od njegovih kolega, ali su stabilnost po ovom pitanju nagovestili Brđani na čijoj klupi je od letos Dušan Kerkez i Kragujevčani koji su u istom periodu promovisali Dejana Joksimovića.

Učestali rastanci bili su povod da Lazetić iznese svoj stav posle utakmice sa Lučancima i nagoveštaja Dragiše Žunića da će predati komandnu palicu, piše Mozzartsport.

Brojne promene, uz pravilo da jedan trener može da u sezoni vodi samo dva superligaša, uticale su da Aleksandra Linta od jesenas, pa do kraja takmičarske godine, nema pravo da preuzme klub iz srpske elite, a maksimalan broj timova dostigli su i Nenad Lalatović i Dragan Perišić koji bi eventuualnim odlaskom iz sadašnjih klubova stavili tačku na superligašku priču ove sezone. Status struke bio je povod da se na ovu temu oglasi i Dušan Kerkez, drugi od trojice trenera „preživelih“ dosadašnji deo sezone koji je podržao Lazetićev stav.

Činjenica je da je Kerkez samo jedan od trojice trenera koji su započeli sezonu u Mozzart Bet Superligi, a da su još uvek u istom klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari