šotokan šampionatFoto: Grad Zrenjanin

Tokom vikenda u Zrenjaninu je održan 13. Svetski Šotokan karate šampionat i Svetski Šotokan karate kup.

U Kristalnoj dvorani selekcija Srbije je slavila kao najuspešnija reprezentacija, koja je trijumfovala ispred selekcija Rumunije i Bugarske.

Na otvaranju takmičenja obratili su se predsednik Svetske šotokan organizacije Aurel Patru iz Rumunije, tehnički direktor i predsednik sudijske organizacije Kolin Pat iz Engleske, kao i Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije i potpredsednik SKDUN.

Tom prilikom zrenjaninskom gradonačelniku dodeljeno je posebno priznanje za izuzetan doprinos razvoju karate sporta u Zrenjaninu i Srbiji i podršku u organizaciji Svetskog prvenstva u okviru Svetske Šotokan karate-do organizacije ujedinjenih nacija

Na šampionatu i kupu nastupilo je 1250 takmičara iz 29 zemalja, sa četiri kontinenta, dok su sudije stigle iz šest zemalja.

Šampionat, koji se održavao u organizaciji Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija, počeo je u petak stručnim seminarom, a nastavljen je u subotu i nedelju takmičenjima u obe sportske hale u Karađorđevom parku.

Tehnički organizatori šotokan karate spektakla u Zrenjaninu bili su Šotokan karate savez Srbije i karate klub “Banat” iz Aradca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari