U Zvezdi ne bi da se opeku kao večiti rival u Kupu: Najvažnija je psihologija 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srpski šampion protiv Mačve kreće u odbranu jednog od dva prošlosezonska trofeja.

Partizan je danas doživeo šokantnu eliminaciju u šesnaestini finala Kupa Srbije, od niželigaškog Radničkog u Sremskoj Mitrovici – 3:1 (posle penal serije), a Crvena zvezda dan kasnije igra svoj meč šesnaestine iste faze najmasovnijeg domaćeg fudbalskog takmičenja.

I ne bi da ponovi grešku prepotentnog i preopuštenog večitog rivala na svom gostovanju u Šapcu (16.00).

„Momci su dobro radili i imaju sve pohvale od mene. Sad je trenutak da se rad pretoči u dobru igru i kontinuirane rezultate. Najbitnija je psihologija, jer to je Kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 odsto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se“, rekao je trener lidera Superlige, Miloš Milojević, za klupski sajt.

Logično, naslednik trofejnog Dejana Stankovića ne poriče da je njegova ekipa izraziti favorit u predstojećih 90 minuta.

„Mačva je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu, pre svih Adamović, Pejović, Radunović… Tako da, kada je reč o pripremi meča, daćemo im na važnosti, ali kad krene utakmica gledaćemo samo nas. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima“, naveo je šef struke kluba iz Ljutice Bogdana 1.

Kao ni Partizan ni Crvena zvezda neće moći da računa na neke od reprezentativaca iz svojih redova, jer su se kasno priključili kolegama ili su umorni.

„Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto s čim moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani. Imamo dobar tim za sutra“, dodao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari