U17: Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo 1Foto: Pixabay/derJani

Reprezentacija Srbije do 17 godina direktno se plasirala na Evropsko prvenstvo u ovom uzrastu, pošto je u poslednjem kolu u Staroj Pazovi savladala Izrael 3:0.

Za Orliće je odigrala i selekcija Bosne i Hercegovine, koja je bila bolja od vodeće Belorusije 2:1, tako da je Srbija na kraju osvojila prvo mesto u grupi sa šest bodova, dok je drugo mesto pripalo Bosni i Hercegovini sa četiri poena i boljim međusobnim skorom od Belorusije. Sada BiH ostaje da čeka rasplet u ostalim grupama i da se nada da neće biti najlošija drugoplasirana reprezentacija, piše Sport Klub.

Na šampionat ide osam pobednika grupa, plus sedam drugoplasiranih ekipa i domaćin Mađarska, koja se direktno kvalifikovala.

Sve dileme oko pobednika protiv Izraela izabranici Aleksandra Lukovića su rešili u prvom poluvremenu kada su sva tri puta pogodili mrežu rivala.

Poveli su preko Maksimovića na asistenciju Petrovića u 20. minutu. Prednost je duplirao Cvetković na dodavanje Đurića pet minuta kasnije, a konačan skor postavio je Vukojević na asistenciju Delibašića.

Srbija je takmičenje u grupi počela porazom od Belorusije 1:2, ali su je trijumfi protiv Bosne i Hercegovine 5:0 i Izraela 3:0 odveli na kontinetnalni šampionat.

U drugom meču ove grupe Bosna i Hercegovina je stekla prednost u 16. minutu preko Beganovića. Do kraja poluvremena poravnao je Lukijevič. Konačan rezultat i veliku radost i za Bosnu i za Srbiju doneo je Marčetić u 72. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari