Ubedljiv poraz Srbije od Francuske za kraj Evropskog prvenstva 1Foto: Rukometni Savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija porazom se oprostila od Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je od domaćina turnira poražena u poslednjem kolu druge faze takmičenja 38:28.

To je bio najubedljiviji poraz „Orlica“ na pomenutom turniru, mada ovaj meč nije mnogo značio srpskim rukometašicama, budući da su izgubile sve šanse za ulazak u polufinale nakon poraza od Crne Gore pre dve večeri.

Upravo zbog toga selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović pružio je priliku na večerašnjem duelu i igračicama koje nisu mnogo igrale u dosadašnjem toku takmičenja i u prvih 25 minuta igra Srbije je delovala veoma dobro, a onda je nakon serije izgubljenih lopti u napadu reprezentacije Srbije, domaća ekipa došla do „plus 4“ u samom finišu prvog poluvremena, a na početku drugog smo videli seriju 6:2 aktuelnih svetskih šampionki, posle koje je praktično bilo i rešeno pitanje pobednika na večerašnjem duelu.

Ipak, „Orlice“ su do samog kraja igrale za prestiž i nisu se predavale, ali Francuska je sjajno odigrala u drugom poluvremenu i na kraju slavila sa deset golova razlike.

Ovakav ishod duela znači i to da je Srbija doživela sva tri poraza u mečevima druge faze na kontinentalnom šampionatu, a domaća selekcija overila „vizu“ za polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari