Foto: Rukometni Savez Srbije

To je bio najubedljiviji poraz „Orlica“ na pomenutom turniru, mada ovaj meč nije mnogo značio srpskim rukometašicama, budući da su izgubile sve šanse za ulazak u polufinale nakon poraza od Crne Gore pre dve večeri.

Upravo zbog toga selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović pružio je priliku na večerašnjem duelu i igračicama koje nisu mnogo igrale u dosadašnjem toku takmičenja i u prvih 25 minuta igra Srbije je delovala veoma dobro, a onda je nakon serije izgubljenih lopti u napadu reprezentacije Srbije, domaća ekipa došla do „plus 4“ u samom finišu prvog poluvremena, a na početku drugog smo videli seriju 6:2 aktuelnih svetskih šampionki, posle koje je praktično bilo i rešeno pitanje pobednika na večerašnjem duelu.

Ipak, „Orlice“ su do samog kraja igrale za prestiž i nisu se predavale, ali Francuska je sjajno odigrala u drugom poluvremenu i na kraju slavila sa deset golova razlike.

Ovakav ishod duela znači i to da je Srbija doživela sva tri poraza u mečevima druge faze na kontinentalnom šampionatu, a domaća selekcija overila „vizu“ za polufinale.