Ukradena pobeda 1Foto: EPA-EFE MICHAEL REYNOLDS

Posle nekoliko vezanih trijumfa LA Klipersi izgubili su od Majami Hita (90:85) nakon što im je u završnici poništen koš koji bi im po svoj prilici osigurao pobedu.

Klipersi su imali zaostatak od jednog poena na 28.5 sekundi do kraja kada je Lu Vilijams ubacio trojku. Sudija je ipak procenio da ovaj pogodak ne može da bude priznat jer je Vilijams napravio faul u napadu što je izazvalo burnu reakciju i na parketu i na klupi.

– Nismo igrali sjajno, ali smo imali priliku da pobedimo. Imamo utisak kao da nam je pobeda ukradena. Trebalo je da povedemo sa dva razlike. Sudija je bio siguran da sam odgurnuo protivničkog igrača. Odgledali smo snimak. On se sapleo a moje obe ruke su bile uz telo – kazao je Vilijams, koji je preksinoć imao jedno od gorih šuterskih večeri ubacujući četiri iz 16 pokušaja.
Podjednako nezadovoljan bio je i trener Klipersa Dok Rivers, koji je u poslednjim sekundama utakmice zaradio i tehničku.

– Ne znam da li bismo dobili ili ne utakmicu ali imao sam utisak da u su nas sudijske odluke oštetile u nekoliko navrata. Ipak moram da istaknem naš borbeni dug. Bilo je dosta razloga da odustanemo od borbe ali momci se nisu predavali – kazao je Rivers.

Ako su sudijske odluke bile razlog nezadovoljstva trenera i igrača Klipersa, još jedna dobra partija srpskog košarkaša Miloša Teodosića uliva optimizam. Srpski plej ubacio je deset od ukupno svojih 13 poena u poslednjoj četvrtini, uz šest skokova i pet asistencija, dovodeći svoj tim nadomak pobede. Teodosić je bio jedan od najefikasniji igrač na utakmici posle Montreza Herela, koji je imao 15 poena odnosno Diandre DŽordan, koji je ostvario dabl-dabl (12p, 12sk). Pobednike je predvodio DŽoš Ričardson sa 28 poena.

Teodosić: Imamo šanse za plej-of

Miloš Teodosić kazao je za Glas Amerike da iako je njegov tim imao dosta problema sa povredama veruje da može da se nađu u plej-ofu. „Desila se ta nezgoda, pošto sam doživeo povredu. Ona je sada iza mene, imao sam nekih šest-sedam nedelja da se što bolje spremim… Imamo generalno mnogo problema, Beverli je završio sezonu, Grifin i Galinari ne igraju… Od jedne ekipe po mom ukusu, došli smo do problema sa povredama… I dalje postoji šanse da uđemo u plej-of. Važna stvar je da je Zapad dosta jak, možda najjači u poslednjih nekoliko godina, predstoji nam nekih 55-60 utakmica, tako da ćemo videti“, istakao je Teodosić. Srpski košarkaš objasnio je da nema velike razlike između NBA i evropske košarke, a da se on još uvek privikava na novi stil igre. Govoreći o reprezentaciji, srpski plej je istakao da žali što nije mogao da bude sa ekipom tokom Evropskog prvenstva zbog povrede, dodajući da su Orlovi bili kompletni, vrlo verovatno bi i došli do zlata.

DŽejms prestigao Birda

Lebron DŽejms zabeležio je svoj 60. tripl-dabl u karijeri prestigavši tako Larija Birda na šestom mestu liste košarkaša sa najvećim brojem tripl-dablova. Kralj je u pobedi Klivledna protiv Jute (109:100) postigao 29 poena, 11 skokova i deset asistencija. Najviše tripl-dablova u NBA ostvario je Oskar Robinson (181), a prate ga Medžik DŽonson (138), DŽejson Kid (107), Rasel Vestbruk (89), i Vit Čemberlen (78).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari