In memoriam: Odlazak plemenitog boksera Dragana Živadinovića Sente 1Foto: Printscreen/ Youtube/ Niške vesti

U Nišu je preminuo Dragan Živadinović Senta (64), medaljama ovenčani bokser, koga njegovi sugrađani pamte i kao plemenitog čoveka spremnog da pomogne u nevolji.

Živadinović je svojevremeno bio peti na svetskoj rang- listi u papir kategoriji, najbolji bokser svih vremena u nekadašnjoj Jugoslaviji u ovoj kategoriji, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Italiji i srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Siriji.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 25 puta, a imao je 19 pobeda i šest poraza.

Osvojio je i poznate turnire Beogradski pobednik, Zlatna rukavica i Zlatni gong.

Dobitnik je Nacionalnog sportskog priznanja Republike Srbije.

Šira javnost ga se podsetila 2016. godine, kada je ponudio na prodaju medalju osvojenu na prvenstvu Evrope u Italiji 1987. godine, kako bi pomogao odlazak na lečenje mladog, tada osamnaestogodišnjeg džudiste iz Niša Igora Nurkića koji je oboleo od leukemije.

„Meni je ta medalja omogućila bezbrižnu starost, donela mi je sportsko priznanje i nacionalnu penziju, pa želim da sada uz pomoć nje doprinesem lečenju ovog mladog sportiste”, rekao je tada.

Nurkić je otišao na lečenje uz podršku države, a Živadinović je medalju ponudio na prodaju za sledećeg sugrađanina kome je pomoć bila potrebna.

Komšije iz naselja Dirlan pamte ga i kao velikog ljubotelja životinja, posebno onih napuštenih, za koje je uvek sa sobom nosio hranu.

Živadinović će biti sahranjen danas u 13 časova na Vrežinskom groblju, a opelo počinje u 12.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari