Unai Emeri odbio Njukasl 1EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Novi vlasnici su se lako dogovorili sa Stivom Brusom; obeštetili su ga sa 10 miliona evra i tako dobili mogućnost da potraže novog menadžera na klupi Njukasla. Činilo se da će potraga ići brže i lakše kada klub vodi jedna od najbogatijih porodica na svetu, međutim neatraktivnost same sredine dovela je do toga da je Unai Emeri poslednji trener koji je odbio opciju da se preseli na sever Engleske.

Delovalo je sinoć, posle pobede Viljareala nad Jang Bojsima u Ligi šampiona (2:0) da se Unai Emeri dogovorio sa gazdama Njukasla, međutim posle prespavane noći, aktuelni stručnjak „žute podmornice“ se izgleda predomislio.

„Bez obzira kolika buka se digla u nekoj drugoj zemlji, ovde je sve transaprentno i lojalno sa porodicom Rog i ekipom koja je za mene najvažnija. Viljareal je moja kuća i 100 odsto sam mu posvećen.

Iskreno, počastvovan sam interesovanjem velikog kluba, ali još sam zahvalniji što sam ovde gde jesam. Zato sam obavestio Fernanda Roga o želji da nastavim da budem deo ovog projekta. Privžrenost i poštovanje koje dobijam od kluba i mojih igrača je obostrano.

Želim da se zahvalim i navijačima za podšrku koju mi pružaju. Očekuje nas važan meč u nedelju i svi se nadamo pobedi. Vidimo se na stadionu“, odagnao je Emeri svaku mogućnost, putem saopštenja, da se u skorije vrme preseli u Njukasl.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari