Utakmica na jednu loptu 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana na početku sezone igraju u serijama; posle dva startna poraza u regionalnoj ligi, vezali su četiri trijumfa, koji su mahom bili prošarani izgubljenim mečevima u Evrokupu, da bi posle poraza u večitom derbiju, vezali još jedan protiv ruske Lokomotive u pomenutom takmičenju.

U želji da se što pre vrate na pobedničku stazu, izabranici Miroslava Nikolića trebalo bi večeras da pronađu način kako da nadmudre kolege iz Mege u Sremskoj Mitrovici (19.00). Dan kasnije Crvena zvezda ugostiće FMP, a derbi je zakazan u Podgorici gde će Budućnost dočekati Cedevitu.

U iščekivanju završetka sage vezane za dolazak Radeta Zagorca koja traje već tri nedelje, a najveća začkoljica je dužina ugovora, odnosno težnja njegovog menadžera Miška Ražnatovića da mu pronađe angažman u nekom od evroligaških klubova u inostranstvu, Partizan će pokušati da dođe do bitnog trijumfa u Sremskoj Mitrovici. Nastupi umornog Novice Veličkovića, odnosno rovitih Marka Čakarevića i Patrika Milera poprilično su neizvesni. Trener Nikolić i posle meča sa Lokomotivom ponovio je da očekuje značajniji napredak u napadu, odnosno veću nesebičnost koja bi se ogledala u brojnijim završnim pasovima ka slobodnim igračima na šutu. Partizan je na prethodna četiri gostovanja u tri navrata trijumfalno napuštao Srem, a zadatak će mu biti otežan povratkom Kostje Mušidija, jednog od najtalentovanijih evropskih igrača.

– Mega je jako kvalitetna ekipa. Dobro igraju i odmorni su jer ove sezone igraju jednu utakmicu nedeljno, pa imaju više vremena za trening i pripremu. Mi u Mitrovicu idemo da damo sve od sebe. Igramo sve bolje, i očekujemo da u utakmici na jednu loptu izborimo šansu za pobedu. Što se sastava tiče, oni koji budu najspremniji, igraće večeras – poručio je trener Nikolić.

Suština Megine igre zasniva se na „trouglu“ Rebić-Enis-Bitadze, s tim što u poslednje vreme sve više do izražaja dolazi atleticizam i talenat Vlatka Čančara, šampiona Evrope u dresu Slovenije. Njih četvorica na dvocifrenom su košgeterskom proseku, međutim Mega ima loše procente za tri (26,1 odsto) i dva poena (45,1 odsto) i zabrinjavajuće veliki broj izgubljenih lopti – 14,3. Već je u dva navrata poražena kod kuće i na skoru je 3-4, zbog čega je pod velikim imperativom pobede na večerašnjem meču.

– U subotu dočekujemo Partizan koji je pokazao da je jako kvalitetna ekipa, sposobna da veoma često ubaci 90 i više poena protivnicima. Meč dočekujemo u dobrom raspoloženju posle odlične igre i pobede u Skoplju. Moramo da odigramo veoma agresivno i pametno u odbrani i da pokušamo da nametnemo naš ritam. Ukoliko uspemo u tome, verujem da ćemo imati šansu da iz ovog duela izađemo kao pobednici – jasan je trener Milojević.

Marinković: Imamo snage i znanja

– Od početka sezone smo pokazali da možemo da igramo jako dobro, ali i da igramo sa dosta oscilacija. I kada se pogreši, ne smemo da padamo, nego da se borimo i trudimo da osvojimo loptu, a da sledeći napad odigramo pametnije. Mega uvek ima odličan tim i uvek je teško igrati protiv njih, ali verujem da imamo i snage i znanja da se iz Mitrovice vratimo sa pobedom koja bi nam baš puno značila – rekao je Vanja Marinković, bek-šuter crno-belih. 

Raspored i tabela

8. kolo

Cibona – Zadar   sinoć

subota

Mega – Partizan                19.00

nedelja

Crvena zvezda – FMP      17.00

Budućnost – Cedevita     19.00

Olimpija – MZT   21.00

ponedeljak

Mornar – Igokea               21.00

1. Budućnost      6-1

2. Crvena zvezda              5-2

3. Cedevita         5-2

4. FMP  4-3

5. Partizan           4-3

6. Mega                3-4

7. Igokea              3-4

8. Cibona             3-4

9. Mornar            3-4

10. MZT                2-5

11. Olimpija        2-5

12. Zadar              2-5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari