Utakmica važna, rezultat nebitan 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda u dvorani „Aleksandar Nikolić“, mečom protiv Unikahe (18.45), završava takmičenje u Evrokupu.

Situacija u Grupi G rešena je još u pretposlednjem kolu, od kada je poznato da su španski klubovi (Valensija, Unikaha) prošli u četvrtfinale, dok su Zvezda i Limož ostali čak i bez teoretske šanse.

Trener crveno-belih Milan Tomić tvrdi da je ova utakmica ipak veoma bitna, iako je rezultat praktično u drugom planu.

– Izgubili smo šansu da prođemo dalje, iako smo imali mogućnosti da to promenimo. Gubili smo utakmice u tesnim završnicama. Žao nam je zbog toga. Za klub, navijače i sve nas je izuzetno važno da se oprostimo pobedom. Jer se kroz pobede gradi atmosfera i samopouzdanja koje će biti potrebno za sve ono što nam sledi u narednom periodu. U ovoj utakmici ne možemo da računamo samo na Branka Lazića dok će svi ostali biti na raspolaganju – rekao je Tomić.

Strateg Zvezde naglasio je da ne očekuje da će Unikaha doći sa „belom zastavom“ iako je obezbedila plasman u narednu rundu.

– Bez obzira što je Unikaha obezbedila plasman, sigurno da će doći sa ozbiljnim pristupom i velikom željom da pobede. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, a cilj nam je da odigramo bolju utakmicu nego u Malagi i da damo sve od sebe da ostvarimo pobedu iz razloga koje sam već naveo – dodao je Tomić.

Centar crveno-belih Dušan Ristić istakao je da svi igrači žele da se pobedom oproste od Evrokupa.

– Nemamo rezultatski značaj ni mi ni oni, ali mislim da je utakmica veoma važna. Imamo priliku da se oprostimo od Evrokupa da eventualnom pobedom i daćemo sve od sebe da tako bude. Veoma brzo nas očekuje Kup Radivoja Koraća, borba za drugi trofej i to je odlična šansa za nas da se na najbolji način pripremimo. Odličan su tim, dobili su prethodnog vikenda Real Madrid i to najbolje dokazuje kakav kvalitet imaju – zaključio je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari