Uzdrmani Fener na noge Makabiju 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Posle poraza u prošlom kolu Evrolige, Bajern, kao jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka, i Real koji igra ispod svog nivoa.

Tim iz Minhena izgubio je na svom parketu od Himkija, dok je Real ubedljivo poražen u gostima Efesu. Ovo će biti sedmi meč između ove dve ekipe u Evroligi, i Madriđani su do sad bili ubedljivi (5:1), Bajern je jedinu pobedu izvojevao na svom parketu još 2014, a i lane je Real rutinski slavio oba puta.

Bavarci bi mogli da iskoriste lošu formu španskog velikana i inspiraciju koju donose domaći parket i atraktivni protivnik.

Ekipa koju predvodi Dejan Radonjić igra ove sezone vrlo efikasno, iz čvrste odbrane kreće se u tranziciju iz koje stiže dosta lakih poena. Veoma su precizni, imaju odličan procenat šuta za tri poena, ali ne i veliki broj pokušaja, dok su za dva još precizniji sa mnogo poena na samom obruču.

Pablo Laso, trener Reala, ne može ove sezone biti zadovoljan posebno igrom u odbrani, ekipa prosečno prima više od 80 poena, protivniku dozvoljava previše ofanzivnih skokova. Probaće Bajern da iskoristi pomalo „razuđen“ roster gostiju i da utakmicu reši s velikom energijom.

Dejan Radonjić je svestan da se snaga njegove ekipe najbolje vidi baš na ovakvim duelima.

– Real je jedna od najboljih ekipa u Evropi sa mnogo kvaliteta i iskustva. Biće to fizički vrlo teška utakmica i moramo toga da budemo svesni od prve sekunde. Uz vetar u leđa navijača i veliki motiv, ni pobeda nije daleko – smatra Radonjić.

Bek Peteri Koponen takođe smatra da u teškoj utakmici njegov tim može do velike pobede.

– Real će biti dodatno motivisan posle poraza od Efesa. I moramo da odigramo sa mnogo energije. Najvažnije je da mi uhvatimo svoj ritam, i naravno, da ofanzivno odigramo kao do sada. U odbrani će sve dobro funkcionisati, siguran sam – rekao je Koponen.

Zanimljivo će biti i u Tel Avivu gde posle najlošijeg starta u novijoj istoriji gostuje Fenerbahče. Domaći će juriti treću uzastopnu pobedu na svom parketu, ali će protivnik biti Fenerbahče koji je Makabi dobio poslednje tri međusobne utakmice.

Izraelska ekipa je lider Evrolige sa 27,3 skoka po utakmici, šutiraju najbolje i za dva poena (61,4 odsto), a ono što razlikuje ovogodišnju od ranijih ekipa Makabija je i što protivnicima dozvoljavaju samo 66 poena na svom parketu, što pokazuje da se više ne zanemaruje odbrana kao ranije.

Zanimljivo je da su ove dve ekipe do sada u Evroligi odigrale čak 19 utakmica, i „ponos Izraela“ do sada vodi u pobedama sa 12:7.

Kalinić se oporavio od povrede

Nikola Kalinić, nakon kraće pauze zbog povrede, vraća se na teren. On je propustio prethodne dve utakmice svog Fenerbahčea, koji je poražen od Armanija u Evroligi, odnosno Galatasaraja u turskom prvenstvu.

Tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović je loše počeo sezonu, u najelitnijem evropskom takmičenju ima skor 1-3, a sada im predstoje još dve teške utakmice. Prvo gostuju Makabiju u Tel Avivu, a zatim u petak dočekuju Žalgiris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari