Valensija pala u Beogradu, Zvezdine nade za TOP 8 fazu Evrolige su i dalje žive 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važnu pobedu u 31. kolu Evrolige.

U dvorani „Aleksandar Nikolić“ pala je ekipa Valensije rezultatom 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11), pa su nade za TOP 8 srpskog šampiona itekako žive.

Do kraja regularnog dela sezone ostala su još tri kola i Zvezdi su potrebne još tri pobede i uz to da joj se rezultati drugih utakmica poklope.

Zvezdi neće biti nimalo lako pošto je očekuju dueli protiv Asvela, Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Ipak dok su matematičke šanse tu, izabranici Duška Ivanovića će se boriti.

I to su pokazali i večeras kada su u „biti ili ne biti“ utakmici ubedljivo savladali Valensiju.

Zvezda sada ima identičan učinak kao i Valensija u Evroligi 14-17, ali se „crveno-beli“ nalaze isped španskog tima jer su i u prvom delu sezone slavili sa 77:75 u Španiji.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, a posle trojki Vildose i Petruševa imali su i šest poena viška (17:11). Ipak, usledilo je nekoliko lošijih poteza Vildose, a nakon svake njegove greške u napadu gosti su dolazili do lakih poena u kontranapadu.

Do kraja prve četvrtine Valensija je uspela da preokrene rezultat, ali je Zvezda trojkom Džona Holanda uspela da dođe do tada maksimalnih šest poena prednosti (39:33).

Na startu drugog poluvremena, posle treće trojke Vildoze na utakmici i poena Petruševa, Zvezda je došla do dvocifrene prednosti (53:43).

Valensija se tada nije predavala, približila se Zvezdi na pet poena zaostatka (65:60), ali „crveno-beli“ su u svakoj stuaciji reagovali staloženo i mudro u fazi napada i svaki nalet izabranika Aleksa Mumbrua sa velikom lakoćom odbijali.

Na „pogon“ Fakunda Kampaca, Zvezda je došla do tada maksimalnih 76:64 na šest i po minuta do kraja meča, a nakon toga su igrači Duška Ivanovića na rutinski način priveli meč kraju.

Najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 20 poena, dok je Ognjen Dobrić imao 16, a Fakundo Kampaco 15. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Džon Radebo sa 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari