Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope 1Foto: www.waterpoloserbia.org

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu (uzrast do 19 godina) postala je prvak Evrope, nakon pobede nad reprezentacijom Španije 9:8, piše portal Kolubarske.rs.

Na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Podgorici, za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, od koji su trojica igrači Vaterpolo kluba „Valis” Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Bogdan Gavrilović, a Petar Stanić igra za VK „Šabac”.

Gradonačelnik Valjeva je, tim povodom, uputio čestitku juniorskoj reprezentaciji Srbije na velikom uspehu, VK „Valis” i mladim igračima iz Valjeva.

– Velika je radost svih nas kada znamo da je vaterpolo u Srbiji bio, jeste i biće najtrofejniji kolektivni sport. A naročito smo srećni što u sadašnjim i budućim uspesima vaterpolista učestvuju i Valjevci. Četvorici momaka, koji su sa svojim vršnjacima doprineli velikom uspehu reprezentacije, Aleksandru Kovačeviću, Petru Staniću, Srđanu Baucalu i Bogdanu Gavriloviću, čestitam u ime grada Valjeva i u svoje ime veliki uspeh- osvajanje Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje je igrano u Crnoj Gori. Verujem da će mladi igrači i valjevski vaterpolo klubovi postati okosnica srpskog vaterpola i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika, ovenčanih medaljama sa svih najvažnijih takmičenja, kaže u čestitki gradonačelnika Valjeva, prenose Kolubarske.

U finalnoj utakmici protiv Španije, Aleksandar Kovačević je bio dvostruki strelac, dok su sa po jednim pogotkom svoj doprinos pobedi Srbije dali Baucalo i Gavrilović, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari