Vasilije Micić u najboljoj petorci Evrolige 1Foto: Euroleague

Da je većina srpskih košarkaša u inostranim klubovima imala dobru sezonu u Evroligi pokazuju i poslednja priznanja koja su dobili, prvo Vladimir Lučić, a potom i Vasilije Micić.

Nakon što je nisko krilo Bajerna proglašeno za najboljeg igrača na mestu trojke, samim tim i za člana idealne petorke Evrolige u takmičarskoj 2020/21, plejmejker Efesa vrednovan je u utorak na isti način.

Naime, Vasilije Micić proglašen je za najboljeg beka i takođe člana idealne evroligaške petorke u tekućoj sezoni.

Imenovanja obojice srpskih reprezentativaca dobijaju na vrednosti ako se zna da su žiri činili treneri i kapiteni svih klubova, predstavnici medija i navijači.

Po svim parametrima, asu Anadolu Efesa nije bilo ravnog na beku, što potvrđuju i statistički podaci.

Ove sezone na parketima Evrolige beležio je prosečno 16,3 poena (nejefikasnije u karijeri) i 4,8 asistencija po utakmici.

Na svakoj od trideset i četiri bio je starter.

Posebno impresivan Vasilije Micić je bio u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa protiv Real Madrida.

Ubacivao je prosečno 17,2 poena, trojke šutirao 53,1 odsto, upisao je po četiri asistencije i oduzimao 1,2 lopte po meču. I tako bio najzaslužniji za plasman Efesa na Fajnal-for u Kelnu.

Tokom sezone Micić je triput bio igrač kola; šest puta tokom karijere dobio je laskavo priznanje, a ovo da se nađe u idealnoj petorci mu je najveće individualno dostignuće otkako se sedam sezona takmiči u evroligaškoj konkurenciji.

Nadomak rekorda

Evroliga će naknadno objaviti preostala tri imena košarkaša imenovanih u idealnu petorku. Ukoliko se još jedno ime srpskog košarkaša nađe u idealnih pet biće to tek drugi put u istoriji Evrolige. Naime, u sezoni 2001/02. Dejan Bodiroga, Marko Jarić i Dejan Tomašević činili su deo idealnog evroligaškog sastava. Tek drugi put dogodilo se da dvojica srpskih asova čine idealnih pet Evrolige u jednoj sezoni; posle Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice u takmičarskoj 2014/15, Vladimir Lučić i Vasilije Micić laskava priznanja dobili su za tekuću sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari