Vaterpolisti crno-belih trijumfovali u Večitom derbiju 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vaterpolisti Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 11:10 (3:3, 0:3, 5:2, 3:2) u derbi utakmici 6. kola Superlige Srbije. Crno-beli su do trijumfa došli posle preokreta u poslednje dve četvrtine, kada su uspeli da nadoknade minus od tri gola razlike.

Odlučujući gol u duelu na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ postigao je Stefan Mitrović iz peterca 42 sekunde pre kraja, ali Partizan je meč dobio zahvaljujući velikom preokretu u poslednja dva perioda.

Zvezda je po završetku druge četvrtine imala tri gola prednosti (6:3), međutim, početkom treće četvrtine ostala je bez Gavrila Subotića zbog trećeg isključenja, što je, kako se ispostavilo, bio nenadoknadiv gubitak za domaće, naročito u odbrani.

Crno-beli su do ulaska u poslednjih osam minuta nadoknadili rezultatski zaostatak, da bi 42 sekunde pre kraja poveli pogotkom Mitrovića. Zvezda je imala priliku da u poslednjem napadu sa igračem više izbori produžetak, ali je posle šuta Veljka Tankosića lopta otišla preko prečke.

U pobedničkom timu Boven, Mitrović, Radojević i Gak postigli su po dva gola, dok su po jedanput strelci bili Barać, Velkić, Vico, a kod crveno-belih najefikasniji je bio Ivan Basara sa pet golova, a po jedan pogodak postigli su Đurđić, Marković, Trtović, Gardašević i Radović.

 

Superliga Srbije (6. kolo)

Radnički – Vojvodina  21:8

Crvena zvezda – Partizan     10:11

Novi Beograd – Valis             20:7

Nais – Šabac                              11:20

Zemun – Proleter                   (nedelja)

Tabela: Novi Beograd 18, Radnički 15, Partizan 15, Šabac 12, Valis 10. Crvena zvezda 9, Vojvodina 4, Proleter 3, Zemun 0, Nais 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari