Vejd u 38. kao mladić 1Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Golden Stejt je nastavio odbranu šampionskog prstena još jednom lakom i ubedljivom pobedom protiv San Antonija, i sa 2:0 mirno putuje na dvomeč u Teksas.

Još jednom bez Stefa Karija, rutinski su odradili posao – 116:101. nakon što je na otvaranju u noći između subote i nedelje bilo – 113:92 u Oklendu.

Kavaja Lenarda još jednom nije bilo u timu Grega Popovića, što je domaćima dodatno olakšalo posao. Koš gostiju zatrpali su Kevin Durent i Klej Tompson, Kej-Di je dao 32 poena (10-19)uz po šest skokova i asistencija. Klej Tompson je na sebe preuzeo da nadomesti izostanak drugog od „spleš“ braće, dao je samo poen manje, uz šut od 60 odsto (12-20). Starter je bio i Andre Igoadala, što je opravdao sa sa 14 poena, sedam skokova i pet asistencija, šutiravši trojke 4-5. Nejefikasniji kod gostiju bio je Lamarkus Oldridž sa 34 poena i 12 skokova, 21 je dodao Peti Mils, po 12 su ubacili Rudi Gej i Pau Gasol, dok je Manu Đinobili dodao deset.

Dvejn Vejd je još jednom dokazao da sa 37 godina može i te kako da vlada NBA parketima. Svojom sjajnom partijom zaustavio je furioznu seriju gostiju iz Filadelfije koji su do preksinoć imali 17 uzastopnih pobeda i učinio da Majami na dve utakmice u gostima ode sa 1:1. Popularni „Fleš“ je sa 28 poena za samo 25 minuta na parketu uz šut 11/15 za dva poena, sedam skokova i tri asistencije podsetio na svoje najbolje dane. „To mi je u DNK. Obožavam ovu fazu“, prokomentarisao je šeretski na na kraju meča

Na utakmici iz koje je ponovo izostao Džoel Embid, uz Vejda najbolji je bio Goran Dragić sa 20 poena, 18 je dao Džejms Džonson uz sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, 14 je postigao Ričardson, a po 12 Keli Olinik i Vejn Elington. Najefikasniji u timu Filadelfije bio je Ben Simons sa 24 poena uz devet skokova i osam asistencija, a dobro ga je pratio Dario Šarić sa 23 poena, devet uhvaćenih lopti, četiri ukradene i tri asistencije.

Jokiću ugovor od 150 miliona

Nikola Jokić je ove sezone bio sjajan, sa deset tripl-dabl učinaka bio je četvrti u celoj Ligi (iza Vestbruka, Džejmsa i Simonsa), ali je po zaradi bio tek 382. Ove sezone on je (bruto) zaradio 1,47 miliona dolara, a po sadašnjem ugovoru naredne mu pripada 1.6 miliona. Prema pisanju Denver posta, uzimajući u obzir sve parametre, Nagetsi neće čekati da Jokić dogodine postane slobodni agent, već imaju rezerve da mu ovog leta ponude ugovor od 150 miliona za pet godina, nešto više od 25 za prvu, do 37 i kusur miliona za poslednju sezonu u tom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari