Veliko interesovanje za Subotički polumaraton 1Subotički Korzo, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Više od 200 trkača iz zemlje i inostranstva do sada je prijavilo učešće na Subotičkom polumaratonu, koji će se ove godine održati 28. avgusta.

Subotički polumaraton se tradicionalno održava u sklopu proslave Dana grada, kada centar Subotice postaje stecište profesionalnih trkača, sportista i rekreativaca koji dolaze da odmere snage, ali i da se zabave.

Za ovogodišnju manifestaciju prijave su otvorene nešto ranije, još sredinom decembra prošle godine, a organizatori su već zadovoljni odzivom.

“Većina trka koje se održavaju ove godine u Srbiji su do leta, a Subotički polumaraton koji je negde krajem leta, početkom jeseni, skoro ima najbolji odziv po prijavama. Obično se ljudi najviše prijavljuju mesec dana pred sam događaj, tada su najjaktivniji, ali ove godine smo nešto ranije otvorili prijave i to je dalo rezultate”, kaže Kristifor Bogdanić, član organizacionog tima Subotičkog polumaratona.

Do sada je najviše prijava pristiglo od takmičara iz Srbije, ali kako kaže naš sagovornik, ne izostaju ni učesnici iz Mađarske.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari