Manifestacija 4. Beogradski polumaraton zakazana za danas: Koje ulice i do kad će biti privremeno zatvorene? 1Foto: Bojan Cvejić

Sutra se u prestonici Srbije održava 4. Beogradski polumaraton, a zbog toga je najavljeno i zatvaranje pojedinih delova grada, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Manifestacija 4. Beogradski polumaraton zakazana je za sutra, a kako su ranije najavili iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju, biće izmenjen režim saobraćaja na ulicama prestonice.

Kako se precizira, od ponoći, 26. novembra, do 17 časova biće zabranjen motorni saobraćaj i uklonjena sva vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona u ulicama Kolarčevoj, Terazije i Kralja Milana – od Terazija do Kneza Miloša, te deo Trga Nikole Pašića prema Terazijama.

Takođe, od ponoći do 12 časova biće zabranjen motorni saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra, od Kneza Miloša do Beogradske ulice. Od 9 do 12 časova, kako se navodi, biće zabranjen motorni saobraćaj u ulicama: Profesora Mihaila Đurića, Starine Novaka, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevaru vojvode Bojovića, Pariskoj, Kneza Sime Markovića i Pop Lukinoj ulici, navodi se na sajtu Beoinfo.

Manifestacija 4. Beogradski polumaraton zakazana za danas: Koje ulice i do kad će biti privremeno zatvorene? 2
Foto: Beoinfo

Do obustave saobraćaja će doći od 9 do 12 sati u ulicama: Beogradskoj (deo od Bulevara kralja Aleksandra do Trga Slavija), Kralja Milana i Terazije. Od 9 do 15 časova biće zabranjen motorni saobraćaj na sledećoj deonici: most u produžetku Brankove ulice – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđev trg – 22. oktobra – Aleksandra Dupčeka – Bulevar Mihajla Pupina – Omladinskih brigada – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Zorana Đinđića – Španskih boraca – Bulevar Mihajla Pupina – Kraljice Natalije – Kneza Miloša (od Kraljice Natalije do Kralja Milana).

Od 10.30 do 12.30 časova biće zabranjen motorni saobraćaj u Bulevaru umetnosti (od FDU-a do Bulevara Milutina Milankovića), dok će od 10 do 11.30 sati biti zabranjen motorni saobraćaj i parkiranje u ulicama Ušće i Sajmište. Od 6 do 14 časova biće zabranjen motorni saobraćaj i parkiranje u Ulici kraljice Natalije.

Za vreme trajanja manifestacije biće postavljena odgovarajuća saobraćajna siganlizacija, prema elaboratu saobraćajnog obezbeđenja, a zatvaranja za saobraćaj vršiće se u skladu sa dinamikom prolaska takmičara.

Za vreme održavanja 4. Beogradskog polumaratona, 26. novembra 2023. godine, od 00.00 do 17 časova, i vozila javnog gradskog prevoza saobraćaće alternativnim trasama i vraćaće se na redovne trase, sve u zavisnosti od vremena prolaska polumaratona, a po planu koji je odredio Sekretarijat za javni prevoz.

U saopštenju se apeluje na sugrađane da izmeste svoja vozila sa trase.

Kako navode, zbog poštovanja bezbednosnih protokola i potreba organizacije polumaratona, neće biti dozvoljeno parkiranje u zoni održavanja manifestacije.

Parkiranje neće biti moguće u Ulici 22. oktobra, Bulevaru umetnosti (mesto okretanja), Ulici kneza Miloša (od Kraljice Natalije do Kralja Milana), kao i na potezu ispod Brankovog mosta i na parkingu Posejdon.

Ukoliko vlasnici ne izmeste svoja vozila sa naznačenih lokacija do nedelje, 26. novembra 2023. godine do 00.00 časova, ona će biti uklonjena, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari