Danas će se i zvanično, utakmicom finala engleskog FA Kupa između Čelsija i Mančester junajteda, u upotrebu vratiti renovirani stadion Vembli. Novi i bivši šampion bore se za poslednji trofej u sezoni, a poslednji put kada su ova dva tima igrala u finalu slavio je aktuelni prvak (1994, 4:0).

Danas će se i zvanično, utakmicom finala engleskog FA Kupa između Čelsija i Mančester junajteda, u upotrebu vratiti renovirani stadion Vembli. Novi i bivši šampion bore se za poslednji trofej u sezoni, a poslednji put kada su ova dva tima igrala u finalu slavio je aktuelni prvak (1994, 4:0). Zbog toga, a i zbog činjenice da su ih svrgli sa trona nakon dve godine uzastopne vladavine, plavci imaju lepu priliku za osvetu „đavolima“.
-Ne bih baš rekao da je u pitanju osveta, zato što je u pitanju samo jedna utakmica van prvenstva. Ali će to sigurno biti veliki meč sa sjajnom atmosferom i zato moramo da pokažemo celom svetu koliko dobri možemo da budemo – rekao je fudbaler Čelsija Arjen Roben.
Plavci su upravo na Vembliju osvojili poslednji kup 2000. godine, a nema sumnje da bi pobeda u današnjem susretu mnogo značila kako ekipi tako i menadžeru Murinju kome je klupa ozbiljno uzdrmana. S druge strane, Junajted ima priliku da sjajnu sezonu kruniše još jednim trofejom u svojoj prebogatoj riznici.
-To su utakmice zbog kojih svaki dan vredno radite na treninzima. Mečevi protiv velikih timova i velikih igrača na velikoj sceni. Sjajno je što ću igrati u utakmici koja će ući u istoriju – rekao je štoper „đavola“ Nemanja Vidić za Asošijejted pres.
Inače, novi renovirani stadion ima 90. 000 mesta za sedenje doživeo je nekoliko promena, a u sređivanje je utrošeno 800 miliona funti. Kule-bliznakinje zamenjene su lukom visokim 133 metra koji može da se vidi sa svih viših tačaka širom Londona. Nekadašnjih 39 stepenika koji su vodili do stare Kraljevske lože zamenjeni su sa 107 novih koji vode do lože u kojoj će predsednik FA, princ Vilijam dati pehar pobedniku. Posebna ceremonija biće održana 90 minuta pre početka utakmice, kada će terenom proći đaci obučeni u dresove svih klubova koji su igrali tu od 1923. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari