Vengeru krive sudije, Laurentisu mediji 1Foto: epa / ANDY RAIN

Na dan kada je Barselona pokušala da učini ono što nikome nije pošlo za rukom u istoriji Lige šampiona – individualnim kvalitetom neutrališe timske slabosti …

… tj na svom Nou Kampu nadoknadi minus od četiri gola iz prve utakmice sa Pari Sen Žermenom – fudbalska Evropa brujala je samo o Arsenalovom stradanju protiv Bajerna. S akcentom na status trenera engleskog kluba Arsena Vengera, čija „glava“ nije pala ni posle londonske reprize minhenskih 1:5.

– Uspeli smo da igramo našu igru, ali nismo imali dovoljno sreće zbog nekih čudnih sudijskih odluka. Nije nam dosuđen čist penal nad Volkotom, dok je Levandovski bio u ofsajdu kod njihovog jedanaesterca, a naš Košćelni uz to dobio žuti i crveni karton! To je ubilo i prelomilo utakmicu, jer smo ostali s igračem manje u situaciji kada smo morali da postignemo četiri gola. Ko zna kako bi Bajern reagovao da smo im dali i drugi pogodak… Revoltiran sam i tužan. Zbog ekipe i zbog naših navijača, jer nisu platili karte da bi gledali takav fudbal – vajkao se francuski strateg na klupi ostrvskog tima posle nikada bolnije eliminacije u prvom dvomeču nokaut runde elitnog takmičenja, gde se tokom njegove dvodecenijske karijere na Emirejtsu često završavalo učešće Tobdžija u borbi za evropsku krunu.

Levi bek poraženog i poniženog sastava Ektor Beljerin pokušao je da opravda svog šefa kod navijača, iz čijih redova stižu nikada glasniji i uporniji zahtevi za smenom ili ostavkom Vengera.

– Posebno me je pogodilo kada sam video kako navijači napuštaju stadion. Moraćemo da ih usrećimo do kraja sezone. Nadam se skupa sa Vengerom, jer je on stvorio ovu ekipu i učinio je funkcionalnom. Ceo tim ga podržava i želi da nastavi posao – tvrdi defanzivac Arsenala, koji je ispao i iz trke za titulu u Premijer ligi, pa mu ostaje samo borba za trofej u FA kupu.

I Napoli je u revanšu doživeo sudbinu iz prvog duela (1:3), s tim što je sada gazda italijanskog kluba Aurelio de Laurentis oštricu kritike sa, na Santjago Bernabeu „nedovoljno borbene ekipe“, usmerio na medije sa Apenina.

– Italijanski mediji su u stvari robovi ovih klubova sa severa i svi redom me mrze. Jedini cilj im je bio da naprave frku posle moje analize prvog meča, jer ih nije zanimalo šta sam zaista hteo da kažem. I izgleda da im je uspelo, pošto smo par dana kasnije izgubili od Atalante. Ali, onda smo se vratili pobedom nad Romom. Juventus, Milan i Inter su uvek u svom džepu držali ljude iz Gazete delo Sport, tako da ova novina aktivno mrzi Napoli – oštar je kao i uvek kontroverzni Napolitanac.

U isto vreme, u Bajernu i Real Madridu su složni u zaključku da su dalje prošli zahvaljujući boljem fudbalu, a ne nekim drugim faktorima.

Ramos kao Karlos

S dva gola protiv Napolija štoper Serhio Ramos izjednačio se sa čuvenim Robertom Karlosom (68) na listi najefikasnijih defanzivaca u istoriji Real Madrida. A, posebnu težinu sadašnjem komandantu odbrane Kraljevića daje podatak da je posle finala LŠ sa gradskim rivalom Atletikom 2014, godine čak 18 od 21. puta savladao protivničke golmane u trenucima kada je njegov tim gubio ili je rezultat bio izjednačen.

Revanš mečevi 1/8 finala

utorak

Arsenal – *Bajern              1:5 (prvi meč 1:5)

Napoli – *Real Madrid     1:3 (1:3)

sinoć

Borusija D – Benfika         (0:1)

Barselona – PSŽ  (0:4)

utorak (14. mart)

Juventus – Porto (2:0)

Lester – Sevilja    (1:2)      

sreda (15. mart)

Atletiko – Bajer   (4:2)

Monako – Mančester S. (3:5)

*Sve utakmice igraju se od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari