Foto: EPA/ LYNN BO BO

Vilijamsova je protiv Pavljučenkove slavila sa sa 6:4, 7:6 (7:3), posle jednog sata i 47 minuta.

„Uzbuđena sam, bio je ovo težak meč, Anastasija mi nije dala lake poene, morala sam da se borim. Presrećna sam što sam došla u ovu poziciju“, rekla je Venus odmah posle trijumfa, prenosi N1 SK.

Kako navode nekadašnju najbolju teniserku sveta u polufinalu čeka susret sa boljom iz duela između Špankinje Garbinje Muguruse i Koko Vandevej iz Sjedinjenih Država.

Venus se na putu do svog trećeg polufinala u Melburnu ozbiljno pomučila protiv Pavljučenkove, a u prilog tome ide niz preokreta tokom njihovog meča.

Ruskinja je bila ta koja je prva došla do brejka – u trećem gemu, da bi joj Vilijamsova uzvratila istom merom. Pavljučenkova je oduzela servis svojoj rivalki i u sedmom gemu, da bi potom pao njen nivo igre, što je Venus iskoristila. Američka teniserka je odmah vratila brejk, a dva gema kasnije upisala novi i tako osvojila prvi set.

U drugom setu je viđena ista slika – ponovo je Pavljučenkova došla do brejka u trećem gemu, a Venus joj je uzvratila u sledećem. Tu nije bio kraj, pošto je Ruskinja opet u sedmom gemu oduzela servis nekadašnjoj najboljoj teniserki sveta, koja je učinila isto u gemu koji je sledio. Usledila je velika borba u narednim gemovima, pa je set ušao u taj-brejk u kojem su se obe teniserke mučile na servisu. Venus je bila ta koja je bila koncentisanija, pa je brzo stigla do tri meč lopte, od kojih je iskoristila prvu za veliki trijumf.

Starija od sestara Vilijams svoj najbolji rezultat u Melburnu ostvarila je 2003. godine, kada je poražena od mlađe sestre Serene u finalu.