Vestbruk skoro u svemu prvi 1

Beležeći prosečno tripl-dabl tokom NBA sezone, što niko nije učinio u poslednjih 45 godina, Rasel Vestbruk poneo je titulu najkorisnijeg igrača sezone.

Plej Oklahome ove godine imao je učinak od 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije uz 1,63 ukradene lopte po utakmici, a poslednji put dvocifrene brojeve u tri kategorije upisao je Oskar Robertson 1962. Nekadašnjeg igrača Sinsinati Rojalsa, Vestbruk je pretekao i po ukupnom broju tripl-dablova – na utakmici protiv Denvera početkom aprila ove godine preskočio je famozni rekord od 41 utakmice sa dvocifrenim učinkom u tri kolone koji je Robertson držao od 1962. Kako je zvezda Tandera i najbolji strelac lige, treći najuspešniji asistent i deseti skakač, a nakon odlaska Kevina Duranta i apsolutni lider tima, ne čudi što je osvojio ubedljivo najveći broj glasova u izboru za MVP – 61, mnogo više u poređenju sa konkurentima Hardenom (22), Lenardom (9) i DŽejmsom (1).

Primajući nagradu plej Oklahome održao je emotivni govor zahvaljujući se svima koji su mu pomogli tokom karijere a posebno porodici.

– Bez vas ne bih uspeo. Ne bih mogao da stojim ovde bez vaše podrške i žrtve. Počevši od mojih roditelja. Uradili su sve što je potrebno kako bismo brat i ja imali sve što želimo. Rekao sam sebi da neću plakati – rekao je MVP jedva suzdržavajući suze.

Rasel Vestbruk je bio igrač meseca Zapadne konferencije u novembru i februaru, a četiri puta igrač nedelje. Doveo je Tander do plej-ofa, ostvarivši sa timom ukupno 47 pobeda, po čemu je takođe poseban – prvi je igrač od 1981. koji je došao do titule MVP sa manje od 50 trijumfa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari