Vetar u leđa paraolimpijskim kandidatima za Pariz 2024. 1foto: AGOS

Potencijalni učesnici sledećih Paraolimpijskih igara dobili finansijski impuls u borbi za takmičenje svih takmičenja.

Država podržava najuspešnije srpske paraolimpijce, a Asocijacija gejming operatera Srbije izabrala je da stane uz devojke i momke ispod „crte“, čiji su talenat, trud i znanje za malo ostali nedovoljni za mesta na pobedničkim postoljima. A, mogli bi da eksplodiraju na dolazećim Svetskim i Evropskim prvenstvima i(li) na POI u prestonici Francuske.

„Ono što zapravo želimo da pokažemo ovim gestom je da verujemo u svakog paraolimpijca i pružamo im snažnu podršku pred Paraolimpijadu i sva naredna važna takmičenja. Važan deo misije AGOS-a kao partnera Paraolimpijskog komiteta Srbije je rad na povećanju vidljivosti i promocija paraolimpijskog sporta, a svako pominjanje njihovih uspeha i dobrih rezultata u javnosti znači vetar u leđa i motivaciju da zablistaju i na Paraolimpijskim igrama u Parizu“, objasnio je motive ove saradnje predsednik AGOS-a, Dragan Škrbić.

Pre nego što im je uručio čekove, jedan od najboljih pivotmena sveta svih vremena na svom primeru im je objasnio koliko je važno da ostanu dosledni i istrajni u tome što rade, bez obzira na prepreke, pehove i padove na putu ka sportskim visinama.

„Znam kako je to biti četvrti. U trenutku kada sam sa reprezentacijom ostao bez medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine mislio sam da je to ogroman neuspeh. I teško mi je pao. Međutim, ispostavilo se da je bio podstrek i putokaz za dalje, pa smo već sledeće sezone osvojili bronzu na Svetskom prvenstvu“, ohrabrio je sedam izabranih sportista prvi čovek rukometne sekcije Crvene zvezde.

A onda, na svečanom događaju u beogradskom hotelu IN, podelio finansijsku pomoć paraatletičarima Ivani Petrović, Nemanji Tadiću, Ivani Arsić, plivaču Borisu Jevtiću, parastrelcu Dejanu Jokiću, global igraču Stefanu Oštrogoncu, parastonoteniseru Alekseju Radukiću i treneru Milošu Zariću.

Na njihovo i zadovoljstvo predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićovića, u čijoj eri su naši paraolimpijci ostvarili pregršt vrhunskih rezultata. U poslednjih 14 godina, ovi sjajni sportisti osvojili su ukupno 49 zlatnih, 43 srebrne i 52 bronzane medalje na kontinentalnim i planetarnim šampionatima. Samo na prethodnim paraolimpijskim igrama zauzeli su 13 prvih, 11 drugih i 19 trećih pozicija.

“Partnerstva, poput ovog koje imamo sa AGOS udruženjem, značajna su za dalje uspehe i rezultate. Pored podrške koju dobijmo od Republike Srbije, važna je i podrška partnera i organizacija ovakvih događaja, jer sportisti dobijaju svoj prostor i mogućnost da glas o njihovim uspesima i zalaganju dalje odjekne“, naglasio je Mićović važnost pomenutog sponzorstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari