Vilijamsova razočarana hakovanjem ličnih podataka 1Foto: Wikipedia

Američka teniserka i olimpijska šampionka Venus Vilijams komentarisala je curenje podataka iz baze Svetske antidoping agencije (VADA). Izjava Vilijamsove objavljena je na sajtu Ženske teniske asocijacije (VTA).

„Bila sam razočaran kada sam saznala da su moji lični zdravstveni podaci hakovani i objavljeni bez mog znanja“, piše u saopštenju američke teniserke na sajtu VTA. Ona navodi da je sledila pravila američkog anti-doping programa, kada je uputila zahtev i dobila mogućnost da koristi preparate „isključivo za terapeutsku upotrebu“.

Vilijamsova je izjavila da je prošla „strog proces usaglašavanja“ upotrebe preparata, kada je saznala o „ozbiljnim medicinskim indikacijama“, a izuzetak je napravila „nezavisna grupa lekara“ iz „legalnih medicinskih razloga“. Juče je objavljeno da su sestre Serena i Venus Vilijams koristile zabranjene preparate uz dozvolu VADA. U dokumentima se navodi da su to radile u terapeutske svrhe, međutim, njihove dijagnoze nisu navedene. Dokumente je objavila grupa hakera „Fensi ber“ koja je upala u bazu podataka anti-doping agencije. Takođe, podaci koje su objavili hakeri svedoče da je Simon Bajls, gimnastičarka koja je osvojila četiri zlata i jednu bronzu na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, bila pozitivna na doping-testu, ali nije bila suspendovana sa Igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari