Virtus "napada" Milutinova i Veselog 1EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Pobednik Evrokupa traži pojačanja za povratničku sezonu u Evroligi.

Ozbiljni klubovi, poput italijanskog, još pre kraja jedne sezone kreću sa pravljenjem kadrovskih planova za sledeću, a Virtus želi još jednog srpskog košarkaša pored magičnog Miloša Teodosića. Konkretno, Nikolu  Milutinova, koji igra na poziciji centra u CSKA iz Moskve.

Rprezentativac naše zemlje je uprkos embargu uvedenom ruskim klubovima odlučio da ostane i bori se za titulu u VTB ligi, a kako je zbog aktuelne situacije sve izvesnije da CSKA neće igrati Evroligu naredne jeseni nije isključeno da dođe do prevremenog rastnaka. Virtus vidi šansu u tim okolnostima, a mediji sa Apenina pišu da je Milutinov velika želja trenera Serđa Skariola.

„Sve je počelo sa Teodosićem, svojim potpisom dao je doslednost tome da bi ovde mogli da dođu i drugi sjajni igrači. Teodosić je shvatio šta može da dobije u Bolonji i od kluba i od grada. Danas je igračima lakše da dođu ovde. Miloš je naš koncept prihvatio sa velikim ponosom i u finalu je to demonstrirao, odigrao je izvanredno. I sami znate da kada dođu važne utakmice on nikad ne razočara. Žaite je MVP sezone u Evrokupu, a deo zasluga pripada i Teodosiću. Danas imamo sjajnu ekipu sastavljenu od sjajnih igrača. Nakon onoga što sam protiv Burse, mogu da kažem da sam zaljubljen u naše igrače,“ rekao je generalni menadžer Virtusa Paolo Ronci.

Prioritet osvajača poslednjeg Evrokupa je da produži ugovor sa Tornikeom Šengelijom, koji ima i bogatu ponudu Barselone, a novinski izvori navode da je jedan od pikova kluba i Jan Veseli iz Fenerbahčea.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari