Nebojša Višković o odlasku sa RTS: Podlegli su pritisku Srđana Đokovića 1Foto: Starsport

Tijanić je pristao na ultimatum i za mene nije bila opcija da ostanem tamo gde je moguće da neko spolja određuje ko će šta da radi.

Taktički sam odlučio da prvi put smirim stvari, ali kad se drugi put isti pritisak desio, nisam tu više imao šta da tražim – otkriva za „Bermudski trougao“ razloge odlaska sa RTS Nebojša Višković, jedan od najboljih srpskih sportskih TV komentatora, kojeg je nedavno opet napao Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera.

O odnosu sa Novakom, i ljubavnim jadima koje mu je nekada mlad teniser poveravao, o greškama u Đokovićevom pristupu medijima, sada novinar Sport kluba kaže:

– Najpipavija stvar je balans između neophodne profesionalne objektivnosti i navijačke strasti. To je moj postulat i kad Nole igra. Bez obzira što je on maltene moje dete, od njegove 12. godine ga poznajem, ispratio sam sve njegove uspehe i komentarisao skoro 700 njegovih mečeva, ne mogu da uđem u kabinu i da proklinjem protivnika što je odigrao dobar poen, bez obzira što jedva čekam da Novak pobedi.

O svom sukobu sa Srđanom Đokovićem zbog koga je napustio Javni servis Višković tvrdi:

– Iako je sama stvar jako loša, to je promenilo moju karijeru na pozitivan način. Uvek postoji način da izađeš kao pobednik. Otišao sam iz toksične atmosfere u Sport klub koji sam tada osnivao i razvijali smo se kao familija. Tijanić je pristao na ultimatum i za mene nije bila opcija da ostanem tamo gde je moguće da neko spolja određuje ko će šta da radi. Taktički sam odlučio da prvi put smirim stvari, ali kad se drugi put isti pritisak desio, nisam tu više imao šta da tražim.

Višković na kraju zanimljivo konstatuje:

– Srećan sam što nemam kontakt sa domaćim sportom, jer je to močvara. Moje kolege su doživljavale strašne stvari. Domaći sport kontrolišu ljudi koji nemaju veze sa sportom i ako kažeš nešto što im se ne dopada neće im biti teško da te nađu i da ti priprete. Tim pre što mi nemamo nikakvu zaštitu, pritisci i pozivi nisu retki. A kad novinar u svojoj redakciji ne može da dobije pristojnu platu, klubovi ga kupuju za male pare – zaključuje Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari