Vlade Divac: Jokić zaslužuje NBA prsten 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

U noći između četvrtka i petka počinje veliko NBA finale. Denver Nagetsi započeće serijal sa Majamijem, a jedan od najbolji srpskih igrača svih vremena smatra da Nikola Jokić zaslužuje NBA prsten.

Nagetsi su favoriti u predstojećem serijalu, međutm, Majami je tokom plej-ofa pokazao sposobnost da eliminiše one koji su u teoriji percipirani kao bolji i kvalitetniji.

Nikola Jokić igra fantastično tokom doigravanja, pogotovo u napadu. Do sada je imao čak osam tripl-dabl učinaka što je ilustracija njegove nadmoći u odnosu na konkurenciju.

Neko ko je na sličan način percipirao igru, Vlade Divac smatra da srpski centar zaslužuje da osvojio NBA prsten.

– Ako neko zaslužuje, onda je to Jokić. Svi smo veliki njegovi navijači i nadamo se uspehu ove godine. Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš, divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule – poručio je Vlade Divac.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje stava je i da Srbija može da uradi nešto veliko na predstojećem Mundobasketu, naročito ako odnos košarkaša bude profesionalniji.

– Što da ne, imamo kvalitet, nova generacija je dobra i uspešna, pravili su uspehe i nadam se da će i ove i sledeće godine takođe imati uspeha na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Po kvalitetu smo u vrhu, ono što bi trebalo bolje da se uradi je hemija i odnos prema igranju za reprezentaciju i nadam se da će genracija koja dolazi to kreirati. Kada imate hemiju u ekipu, to pomogne u teškim trenucima – kazao je Divac, a preneo je Mondo.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari