Trijumf Olimpije za majstoricu u Beogradu protiv Partizana 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana izgubili su danas u Ljubljani od Cedevita Olimpije sa 83:95 (26:29, 15:22, 19:22, 23:22), u drugom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Cedevita Olimpiju je do 1:1 u ovom polufinalu, pred više od 9.000 navijača u Stožicama, vodio Jogi Ferel sa 21 poenom, Zoran Dragić je postigao 12, dok su Alen Omić i Edo Murić ubacili po deset poena.

U timu Partizana najefikasniji je bio Kevin Panter sa 24 poena, Dante Egzum je dodao 16, Džejms Naneli 14, a Matijas Lesor 11 poena.

Prva, efikasna četvrtina, u kojoj su ekipe igrale u serijama i postigle ukupno 11 trojki, završena je poenima Egzuma sa pola terena koji je tako primakao crno-bele na 29:26.

Drugu deonicu, baš kao i prvu, bolje je počeo Partizan, ali Cedevita Olimpija bila mnogo bolja u finišu pa je od rezultata 38:38 stigla do velikih 51:41 na poluvremenu.

Crno-beli su tokom treće četvrtine prišli na minus dva (53:51), ali je Cedevita Olimpija ponovo odigrala dobro u završnici tog dela meča pa je na poslednji odmor otišla sa plus 13 – 73:60.

Cedevita Olimpija je u poslednjoj četvrtini kontrolisala igru, održavala je visoku prednost i nije dozvolila crno-belima da se vrate u meč. Na ulasku u poslednja dva minuta, Partizan je prišao na minus osam, ali je tačku na ovaj meč praktično stavio Dragić trojkom već u narednom napadu.

Treća, odlučujuća utakmica ove serije na programu je 6. juna u Beogradu, a pobednik će se za titulu u regionalnom takmičenju boriti sa Crvenom zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari